A Quantic Dream rekordnyereséggel és megnövelt létszámmal vág neki a Star Wars Eclipse-nek

A Detroit: Become Human 2021-ben átlépte az egymillió eladott példányszámot a Steamen, ezzel hatalmas profitot termelve a Quantic Dreamnek.

 

 

A Quantic Dream a The Game Awards 2021 óta van reflektorfényben, amikor is megtudtuk, hogy új játékuk, a George Lucas univerzumában játszódó Star Wars Eclipse készül. Azonban nem ez az egyetlen projekt, amin a népszerű stúdió dolgozik, hiszen jelenleg három címük is gyártási fázisba lépett.

 

A Detroit: Become Human több mint 6,5 millió példányban kelt el

 

A stúdió egy sajtóközleményben osztotta meg, hogy milyen jó egészségnek örvend, miután a harmadik egymást követő évben rekordszámokat értek el, 2021-ben 5,8 millió eurós nyereséget termeltek: „Erős pénzügyi eredményeinket katalógusunk címeinek köszönhetjük, és különösen a Detroit: Become Humannak, amely a 2021-es év során túllépte a Steamen eladott egymillió példány szimbolikus értékét. Ez a cím a Quantic Dream legnagyobb kereskedelmi sikerét jelenti, világszerte több mint 6,5 millió eladott példányával PC-n és PS4-en” – ünnepelte Guillaume de Fondaumière, a Quantic Dream vezérigazgatója.

Az erős pénzügyi eredmények, a legújabb játékok kereskedelmi sikere és az ambiciózus új projektek fejlesztése a vállalat létszámában is megmutatkozott, hiszen 2021-ben több mint 50%-kal nőtt a vállalat létszáma. A stúdió a hírek szerint számos gyártási együttműködésben is részt vett.

A Quantic Dream létszáma 50%-kal nőtt, és még mindig felvesznek munkatársakat.

„Egy évnyi létszámnövekedés után megnyitottuk a második felvételi ciklust a két montreali és párizsi gyártási helyszínünkre” – osztotta meg Sophie Buhl, a Quantic Dream gyártási igazgatója. „Az innovációra való folyamatos törekvésünkben új kihívások és új típusú játékok felé nyitunk, és továbbra is nagy erőfeszítéseket teszünk a kutatás és fejlesztés terén. Ez a helyzet nagyszerű lehetőségeket kínál azoknak, akik innovatív és ambiciózus projekteken szeretnének dolgozni, sokszínű csapatokkal, amelyeket egyre gyakrabban nők vezetnek.”

A David Cage által alapított stúdió a hírek szerint olyan független stúdiókkal is aktívan együttműködik, mint a Parallel Studio és a Red Thread Games, a Quantic Dream által kiadott narratív kalandjáték, a Dustborn alkotói.

Forrás: TweakTown

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu