The Quarry: az Until Dawn formuláját tovább finomította a Supermassive [VIDEO]

A játékot viszont ezúttal nem a Sony Interactive Entertainment fogja kiadni, hanem a Take-Two (2K), így multiplatform, sőt, cross-gen alkotásról van szó.

 

Tinédzserhorrorként határozta meg a The Quarry-t a Supermassive Games (az Until Dawn, továbbá a The Dark Pictures-antológia fejlesztői) és a Take-Two. Will Byles, a játék rendezője azt írta a sajtóközleményben, hogy az interaktív történetmesélésben és technológiájában újítottak, és így egy eléggé durva tinédzserhorror-élményt (megint élmény, nem játék!) teremtettek. Alig várja, hogy láthassa, milyen döntéseket hozunk meg, kit mentünk meg, és kit is szeretnénk feláldozni. David Ismailer, a 2K elnöke hozzátette, hogy egy interaktív narratív élményről van szó, ezért a The Quarry jelentősen eltér mindentől, amit a 2K/Take-Two a múltban kiadott. Azért álltak össze a Supermassive-val, mert a legjobbak a kategóriájukban, ők pedig rajonganak értük. Ritkán lehet remek kreativitással rendelkező emberekkel dolgozniuk.

A The Quarry-ban minden meghozott döntésünk formálni fogja a történetet, és ez meg is határozza, hogy ki éli túl a sztorit. A stábban megtalálhatjuk többek között David Arquette-et (Sikoly-filmek), Ariel Wintert (Modern család), Justice Smith-t (Jurassic World), Brenda Songot (Dollface), Lance Henriksent (A bolygó neve: Halál), illetve Lin Shaye-t (Rémálom az Elm utcában). A nyári tábor utolsó napjai során a csapat szabályok, felnőttek és gyerekek nélkül csap egy partit, de aztán gyorsan minden elromlik.

Vérre éhes helyiek és valami sokkal gonoszabb is vadászik a csapatra, és a bulizós tervekből egy kiszámíthatatlan horroréjszaka kerekedik ki. Egymás (jóindulatú) ugratása és a flörtölés élet-halál döntésekhez vezet, ugyanis az el nem képzelhető választások terhe alatt a kapcsolatok vagy felépülnek, vagy összeomlanak. Mind a kilenc táborozót irányíthatjuk a történetben. Bármelyikük a sztori főhőse lehet, de meg is halhatnak a napfelkelte előtt.

Mi van a csapóajtó mögött? Megvizsgáljuk-e az erdőből hallatszó sikolyokat? Megmentjük a többieket, vagy a saját életünket mentenénk? Ezek mind meghatározóak lesznek a sztorira tekintve. Az arc digitalizációja mellett filmszerű világítási technikát használt a Supermassive, ami a Hollywoodból ismerős színészek tehetségét is kihasználhatta. Akár hét barátunkkal együtt is játszhatunk online; a meghívottak szavazással dönthetnek a fő döntésekről, így a csoport együtt határozhat a sztori sorsáról. Persze a régebbi, egymásnak a kontrollert adogatós megoldás is működik. A nehézségi szintet minden játékelemre be lehet hangolni, és aki csak nézné a történetet, a Movie mód segítségével így is átélheti a The Quarry-t. Persze itt is dönthetünk a fontosabb pillanatokban.

A The Quarry június 10-n jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu