Jurassic World: Világuralom – nem az a legnagyobb baj a dinókkal, hogy megeszik az embereket

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, komoly üzenetet hordoz a Jurassic World: Világuralom, amely valószínűleg nem lesz a dinós sorozat utolsó darabja.

 

Az új filmnek is nyilván az a tanulsága, hogy nem szabad szórakozni a természettel, pláne nem üzleti célból – azaz vidámparkot berendezni az őslényekkel –, az előzetes és a kiszivárgott információk alapján azonban lesz itt még más is. A Jurassic-filmek leginkább arról szólnak, hogy – mint egy kritikus frappánsan megfogalmazta – „emberek menekülnek sikoltozva a dinók elől”, a Világuralom viszont azonban túllép ezen: azt üzeni, Az még a kisebbik baj, hogy a feltámasztott őslények mindenkit megesznek, ennél sokkal aggasztóbb, hogy egy 65 millió évvel ezelőtti ökoszisztéma rászabadul a modern világra, aminek beláthatatlanok a következményei. Az új előzetesben Bryce Dallas Howard karaktere azt mondja: „Emberek és dinók nem élhetnek együtt. Ökológiai katasztrófát hoztunk létre.” Ha ezt a témát bővebben kifejtik a filmben, nem csupán egy popcorn-mozival találkozunk majd a multiplexben.

Nagyon valószínű, hogy a Világuralommal nem ér véget a dinós sorozat, ami eddig több mint 5 milliárd dollárt hozott a konyhára. A probléma az, hogy eddig az összes rész arról szólt, hogy elszabadulnak az őslények, és minden a feje tetejére áll, ezért a hetedik produkcióban nem ártana túllépni ezen, hacsak nem paródiát akarnak készíteni – mutatnak rá iparági szakemberek. Ez még persze a jövő zenéje, de az biztos, hogy a nagy áttörésen jó páran törik már a fejüket Hollywoodban.

(Jurassic World: Dominion – hazai bemutató: 2022. június 9.)

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu