A Microsoftot és az Nvidiát lealázó hackercsoportot tinédzserek vezetik?!

TECH HÍREK – A Bloomberg jelentése szerint a közelmúltban az Nvidiát és más nagy cégeket „megtréfáló” LAPSUS$ csoport nem fedezi megfelelően a mozgását…

 

 

A hónap elején az Nvidia irodáit vörös riadóba helyezték, miután a legérzékenyebb adatainak jelentős feltörésére derült fény, amit egy másik, a Microsoftot célzó kibertámadás követett. E két megmozdulásnak van egy közös nevezője: a LAPSUS$ csoport, akik azt állítják, hogy ők a felelősek ezekért a műveletekért. Az e hackerekkel kapcsolatos legfrissebb információk azonban arra utalnak, hogy egy nem éppen hagyományos szervezetről van szó.

A LAPSUS$ vezetője állítólag egy 16 éves kamasz

A Bloomberg hozzáférhetett a kiberbiztonsági tisztviselők kutatásaihoz, amelyekből a következőket tudta meg: A LAPSUS$-t egy 16 éves tinédzser vezeti, aki az Egyesült Királyságban, Oxford közelében él. Ő az első számú gyanúsítottja a csoport közelmúltbeli támadásainak, amelyek állítólag az Nvidia mellett a Samsung, a Vodafone és a Ubisoft ellen is irányultak (bár ezek a vállalatok nem adtak hivatalos megerősítést).

Bár a kutatók úgy vélik, hogy a fiú a műveletek fő szervezője, feltehető, hogy a LAPSUS$ legalább hét emberből áll, köztük egy másik, Brazíliából hackelő tinédzserből. A Bloomberg szerint a jelentések szerint több rivális hacker is kiszivárogtatta a LAPSUS$ érzékeny információit az interneten, mivel a kibertámadások végrehajtása után általában nem szokták eltüntetni a nyomaikat.

Bár tagadhatatlan, hogy a hackercsoport a legnagyobb technológiai cégek némelyikénél pusztítást végzett, mind a Microsoft, mind az Nvidia azt állítja, hogy nem kerültek veszélybe ügyféladatok. Kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak ezek a lépések, mivel a LAPSUS$ nem habozott megtámadni számos vállalatot különböző ágazatokban.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu