Meghekkelték az NVIDIA-t!? 1TB ellopott adat, komoly követelések

TECH HÍREK – Bár az NVIDIA már a múlt héten figyelmeztetett a biztonsági résre, most megerősítették, hogy a legrosszabb forgatókönyv következett be.

 

 

Az NVIDIA meglehetősen pozitív 2022-es évre készült, mivel állításuk szerint az év második felében enyhülni kezd az alkatrészhiány. Azonban minden előrejelzésük félresiklott, miután megerősítést nyert egy masszív hackertámadás, ami veszélybe sodorta a következő hónapokra vonatkozó terveiket. A vállalat szerint ez nem érinti az ügyfélszolgálatukat, de el lehet képzelni, hogy a helyzet korántsem jó.

A hackerek nyílt forráskódú kártyákat és korlátozás nélküli valutabányászatot követelnek

A vállalat kifejtette, hogy február 23-án észlelték a biztonsági rést, de csak most erősítették meg hivatalosan a hackertámadást és a nagy mennyiségű adat ellopását. A The Verge, a Bloomberg és a PC Mag médiában megjelent információk szerint a LAPSUS$ csoport vállalta magára a támadást, és azt állítja, hogy 1TB tartalmat loptak el, amelyet kiszivárogtatnak az internetre, ha követeléseiket nem teljesítik jövő péntekig.

A hackerek az NVIDIA Telegram-csatornáján tették közzé közleményüket, amelyben azt követelik, hogy az NVIDIA távolítsa el az összes grafikus kártyájáról a kriptopénz-bányászatot korlátozó funkciókat. Egy másik követelésüket is közzétették, miszerint az összes grafikus kártyát nyílt forráskódúvá kell tenni. Az első biztonsági rés után sok felhasználó elkezdte feltételezni, hogy az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatos kibertámadásokról lehet szó, de az NVIDIA egyértelmű bizonyítékok hiányában elutasította ezeket a spekulációkat.

A cég nem adott további információkat a cselekvési tervéről, így meg kell várnunk, hogyan alakul ez a válság. Elvégre a hackerek azt állítják, hogy a nemrég megjelent RTX 3090 Ti és a jövőbeni revíziókkal kapcsolatos információk birtokában vannak, nem beszélve a vállalat termékeivel kapcsolatos bizalmas információkról.

Forrás: The Verge, Bloomberg, PC Mag

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu