A GeForce NOW még jobban elkülönül az Xbox Cloud Gamingtől: Az NVIDIA nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak

TECH HÍREK – A GeForce NOW tovább tökéletesíti a felhőalapú játék- és előfizetéses szolgáltatást, amelyet a jövő egyik alternatív szolgáltatásaként kíván meghonosítani.

 

 

Az NVIDIA GeForce NOW szolgáltatása mellett a Microsoft tovább erősíti Cloud Gaminget, és bár formájukban és tartalmukban különböznek, a GeForce NOW tavaly októberben több mint 12 millió felhasználóval bővült.

Ebben az esetben nem csak azért hozzuk előtérbe a szolgáltatást, mert új címekkel bővíti játékrendszerét, hanem egy rendkívül érdekes új funkció miatt is, amely nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak játék közben:

A kép méretezésének lehetősége a mesterséges intelligencia segítségével.

Az NVIDIA háromféle átjátszási módot kínál majd:

  • Az AI által támogatott skálázás: ez bizonyos grafikus kártyákkal rendelkező PC-ken – itt megnézheted, hogy mely GPU-k támogatottak – és a SHIELD TV eszközökön engedélyezhető. Ami ennek a skálázásnak a működését illeti, az NVIDIA egy betanított neurális hálózati modellt és egy olyan algoritmust használ, amely a kép élességét fokozza a természetesebbnek tűnő eredmény érdekében.
  • Továbbfejlesztett skálázás: Magasabb minőségű skálázást biztosít, mint a normál skálázási mód.
  • Standard skálázás: Ez az opció alapértelmezés szerint engedélyezve van, és minimális hatással van a rendszer teljesítményére.

 

A frissítés egyéb új funkciókat is hoz a szolgáltatás felhasználói számára, többek között a műsorminőség módosítására szolgáló új beállításokat, amelyek a GeForce NOW overlay-en keresztül élőben konfigurálhatók. Emellett javult a weboldalról történő streaming-élmény, és mostantól az ideális streaming-felbontást jelöli ki a nagy bitrátájú streaming-tartalmak dekódolására képtelen eszközökön.

Ez a fejlesztés a 2.0.37-es frissítés formájában kerül ki, amely a várakozásoknak megfelelően a GeForce NOW katalógus újdonságaival együtt érkezik. Mint ismeretes, ez a szolgáltatás nem olyan, mint a PC Game Pass, csak lehetőséget ad arra, hogy bizonyos játékokat a felhőben futtassunk az indítóprogramtól függetlenül.

  • Mortal Online 2 (Steam, január 25-től elérhető)
  • Daemon X Machina (ingyenes az Epic Games Store-ban január 27-től február 3-ig)
  • Metro Exodus Enhanced Edition (Steam és Epic Games Store)
  • Tropico 6 (Epic Games Store)
  • Assassin’s Creed III Deluxe Edition (Ubisoft Connect)

 

Forrás: NVIDIA

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu