Az Intel bemutatta első PC-s GPU-it: íme a képek és a részletek az Arc-sorozatról! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Intel grafikus kártyái már elérhetőek notebookokhoz, de az asztali számítógépekre még várni kell.

 

 

Talán az NVIDIA nemrég bemutatott GeForce RTX 3090 Ti-jének hatására, talán nem, de az Intel, habár mindig is a processzorgyártáshoz kötődött, most véglegesen be kíván lépni a grafikus kártyák arénájába.

 

Az asztali GPU-k nyár elején kerülnek piacra

 

Az óriásvállalat már tavaly bejelentette ez irányű szándékait, de ma hivatalosan is bemutatta az Arc termékcsaládot. A The Verge beszámolója szerint ezek a grafikus kártyák már elérhetőek notebookokhoz, az asztali PC-k pedig a tervek szerint még a nyár előtt megkapják a saját GPU-ikat. A grafikus kártyák utóbbi csoportjának specifikációit várva az Intel már foglalkozott a notebookos termékcsalád részleteivel.

 

 

 

 

Az Intel a következő hónapokban még erősebb grafikus kártyákat mutat majd be a notebookok számára.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a vállalat eddig csak két Arc 3 kártyát adott ki, amelyek a legkevésbé erősek az általa készített kártyák közül. A műszaki adatokat tekintve az A350M GPU 6 Xe maggal és 6 Ray Tracing egységgel, míg az A370M 8 Xe maggal és 8 Ray Tracing egységgel rendelkezik. A The Verge elmélkedik ezen komponensek hasznosságáról, amelyek egy hagyományos laptopban javíthatják a játékélményt, de anélkül, hogy játékeszközzé tennék azt.

A laptopokon történő sokkal élesebb játékra, amit a több grafikus maggal, több Ray Tracing egységgel, több memóriával és nagyobb teljesítményű GPU-k fognak demonstrálni, még várnunk kell „nyár elejéig”. Ez hasonló ahhoz, amit az Intel az asztali PC-s kártyáival kapcsolatban jelentett be, amelyek, mint említettük, a következő hónapokban fognak megjelenni.

 

Az Intel limitált kiadásúnak nevezi új GPU-it

 

Mit tudunk tehát ezekről az asztali GPU-król? Nos, nem sokat, mivel a cég csak néhány hivatalos képet mutatott, amelyek technikai részletek közlése nélkül egy kettős ventilátorrendszerből, egy HDMI-portból és három DisplayPort portból álló felépítést mutatnak. Feltételezzük, hogy a vállalat a megjelenés idejére több információval szolgál majd a kártyák képességeiről.

 

 

 

 

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a technológiai óriás „limitált kiadású” verziónak bélyegezte, bár nem világos, hogy korlátozott darabszámú lesz-e, vagy csak a saját GPU-k elnevezése a cél, ami – ahogy a The Verge megjegyzi – hasonló az NVIDIA Founder’s Edition márkázási húzásához.

Végül az egyik újdonság az Intel’s XeSS rendszere volt, amely a mesterséges intelligencia erejét használja fel arra, hogy a játékokat sokkal nagyobb felbontásra skálázza, miközben játszunk. Mint sok más, a hírben tárgyalt termék, ez a technológia is nyár elején lesz elérhető.

A következő hónapokban tehát figyelni fogjuk, hogy mit kínálnak az új Intel GPU-k. A sors iróniája, hogy az alkatrészhiány olyannyira sújtja a technológiai ipart, hogy az NVIDIA fontolóra vette egy esetleges együttműködés lehetőségét az céggel, hogy megkönnyítse grafikus kártyáinak gyártását. Idővel meglátjuk, hová vezetnek ezek a kezdeményezések.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu