Az Abandoned fejlesztője felkereste a Konamit!?

Akármi is történik a Blue Box Game Studios (indie létére többes szám?) körül, kezd eléggé követhetetlenné válni.

 

Az Abandoned (vagy akármi is lesz a neve, mert elvileg ez nem végleges!) egy olyan játék, amiből eddig láthattunk egy teaser videót, ami abszolút nem képviselte a végleges produktumot. Aztán jött egy másik teaser a játéknak kitalált, agyonhypeolt appban, de az egyrészt pár másodperces volt, továbbá a Twitteren ugyanazt a videót meg lehetett már tekinteni. Az egészen nem sokat segített az, ahogy Hasan Kahraman, a Blue Box vezetője a Silent Hill felé utaló marketinggel robbantotta be a köztudatba a játékát…

A VGC beszámolt a paywall mögött levő Sacred Symbols+ podcastról, ahol Colin Moriarty vendége Kahraman volt. Ő megerősítette, hogy valóban felkereste a Konamit. Stresszelt is, mert azt hitték az emberek, hogy az Abandoned valójában egy Silent Hill játék. (Zárójelben hozzá is tesszük, hogy magának kereste a bajt…) Túltolta a biciklit, ugyanis egy kisebb fejlesztőként sosem volt ekkora közönsége, és nem volt tapasztalata. Ezért megkereste a Konamit és kifejezte, hogy nem ez volt a szándéka, mire a japán kiadó annyit mondott, hogy semmi gond.

Kahraman tavaly júniusban megmutatta magát a világnak, mert sokan azt hitték róla, hogy Kojima Hideo trükkjéről van szó, de a holland fejlesztő inkább megpróbálta megakadályozni az ezzel kapcsolatos pletykákat. Bár ezt meg tudta valósítani, az Abandoned: Prologue, a tavaszra beígért játszható demó sincs még sehol… és erről Kahraman azt mondja, hogy ez fogja „finanszírozni” a teljes játékot, ami nem nagyon tűnik értelmesnek, mert elvileg a prológus maga ingyenes lesz.

Ezek után ne csodálkozzon a Blue Box, hogy sokan már teljesen lemondtak az Abandonedról. Hiába mondták a múlt héten, hogy a pletykákkal szemben nem lett a kukába hajítva a projekt, nehéz lesz a játéksook bizalmát visszanyerniük. Már ha ezt egyáltalán el is tudják érni, mert már abban is kételkedünk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu