Filmsorozatot terveztek a Fallout ihletőjéből? Íme a forgatókönyv

MOZI HÍREK – Az inXile Entertainment poszt-apokaliptikus RPG-je, a Fallout egyik ihletőjeként számon tartott Wasteland alapján egy kétórás pilot epizódot terveztek.

 

 

Az Amazon belevetette magát a videójátékok világába: készülő tévés produkciói között találjuk a Fallout című posztapokaliptikus RPG adaptációját, illetve azt, hogy a Mass Effecttel is ezt szeretnék csinálni. Érdekesség, hogy a Fallout egyik atyja megerősítette, hogy a Fallout-saga előzményének számító Wasteland tévésorozaton is dolgoztak.

„A Wasteland nagyon közel állt ahhoz, hogy tévésorozat legyen belőle – mondta a veterán Brian Fargo

„Olyannyira közel, hogy volt egy kétórás forgatókönyv a pilot epizódhoz” – tette hozzá a kreatív, aki más szerepjáték-klasszikusokért is felelős, mint a The Bard’s Tale vagy a fantasztikus Torment: Tides of Numenera. De a fejlesztő távolról sem elégedett meg azzal, hogy csak ezzel a megerősítéssel hagyjon minket, hanem megosztotta a pilot epizód forgatókönyvét is.

„Úgy gondoltam, érdekes lenne megosztani a forgatókönyvet az interneten. Szeretném hallani a visszajelzéseiteket – jó szórakozást!” – zárja Fargo. Ahogy az várható volt, a rajongók el vannak ragadtatva az ötlettől, hogy a Wasteland nukleáris pusztaságából tévésorozat készüljön, így Fargo a kérdésre, hogy miért kaszálták el a sorozatot, egyszerűen csak annyit válaszolt a közösségi médiában: „Tipikus hollywoodi történet… nem kiszámítható.”

„Úgy gondoltam, érdekes lenne megosztani a forgatókönyvet a neten. Kíváncsi lennék a véleményetekre” – Brian Fargo

Fargo nem bocsátkozott további részletekbe arról, hogy ki tervezte a sorozatot, bár a forgatókönyvírók nevét már tudjuk: Adam Gyngell és Fred Armesto brit írók, akik többek között a Strangers és a White Dragon című tévés produkciókon dolgoztak. Láthatunk valaha Wasteland sorozatot? Jelenleg úgy tűnik, hogy a terveket jegelték, de kétségtelen, hogy ez egy olyan poszt-apokaliptikus univerzum, amelyet remek lenne átültetni a televízióba.

Az inXile RPG-sagájának legújabb része a kiváló Wasteland 3, amely egy hideg és kegyetlen, nukleáris háború által feldúlt Coloradóba repít minket.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu