Egy ex-PlayStation vezető megosztotta legszebb PlayStation 4-es emlékét [VIDEO]

Jack Tretton, aki korábban a PlayStation (vagyis akkor még Sony Computer Entertainment America, röviden SCEA) elnöke volt 2006-tól 2014-ig, konkrétan felvázolta a Sony egyik legsikeresebb konzoljához köthető legszebb emlékét.

 

Az IGN számolt be az interjúról, amit az Axios készített Trettonnal, aki még valóban egy másik korszak alatt volt a PlayStation brand egyik vezetője. (Sőt, 2011-től az ő közvetlen felettese, a Sony Computer Entertainmentet vezető Andrew House teljesen más hangnemet és stílust képviselt mint a mostani vezér, Jim Ryan, aki amúgy japánul felolvasni is nehézkesen tud, míg House teljesen korrekt módon beszéli a nyelvet – ég és föld.)

Szóval Tretton nagyon is nyerő helyzetben volt 2013 júniusában. A Microsoft májusban bemutatta az Xbox One-t, de akkor még nagyon is más állásponton volt a redmondi cég: 24 óránként kötelező lenne az online bejelentkezés, használt játékokat csak a kiadó/a Microsoft engedélyével lehetett volna rajta játszani, és az akkori Xbox-vezér, Don Mattrick sem nagyon segített „a zöldeknek” (ugyanis konkrétan annyit mondott, hogy aki offline konzolt akar, neki ott van az Xbox 360), továbbá a Kinectet is erőltették (ami miatt az Xbox One 100 dollárral/euróval drágább volt a PlayStation 4-nél a 2013 novemberi rajtja során – ehhez már nem kell kommentárt sem fűznünk).

A PlayStation E3 2013-as konferenciája sorozatosan ütlegelte a Microsoftot (ugyanis jóformán a fogyasztóellenes politikájukba állt bele két lábbal), a kegyelemdöfést pedig House adta be, amikor leleplezte a PlayStation 4 árát. Ám Trettonnak (aki amúgy a színpadon sorolta, hogy náluk nem kell internet, lehet könnyen használt játékokat alkalmazni, és a kamera sem kötelező) mégsem ez volt a kedvenc pillanata.

A mostanában az Interactive Gaming Venturesnél dolgozó egyén (aki így a Microsofttal is összeköttetésben van) számára ez a 21 másodperces, még ma is kegyetlenül a Microsoftnak odaszóló videó volt a kedvenc pillanata.Tretton kimondta, hogy sok Microsoftos barátja van és akkor is ez volt a helyzet. Nem a Microsoft kárára csinálta meg akkor ezt a videót (amiben Yoshida Shuhei, illetve a fejlesztői/kiadói kapcsolattartó, Adam Boyes látható), hanem egyszerűen jónak látta az ötletet. Ez angol kifejezéssel élve pusztán egy roast volt, egy lehetőség, hogy odaszúrjon a Microsoftnak. Végül elmondta, hogy sajnálja a több mint három hetes PlayStation Network kimaradást a 2011-es hackelés következtében, és úgy véli, hogy többet kellett volna tenni a PlayStation Vita és a PlayStation VR értékesítéseinek javítása érdekében.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu