Jack Tretton: „A Call of Duty Xbox-exkluzivitása anyagilag nem lenne értelmes”

A PlayStation korábbi amerikai elnöke (aki most a játékiparban felvásárlásokra készül a PowerUp nevű, pont erre szakosodott cég élén…) nem látja értelmét, hogy az Activision Blizzard IP-je ne legyen ott a PlayStation platformokon.

 

Az IGN által szemlézett, és az Axios révén megvalósult interjút tegnap már szemléztük más témában, de most nem kell kontextust biztosítanunk a témához, ugyanis a Microsoft felvásárlási ajánlata az Activision Blizzardra közismertebb mint a 2013-as E3 környékén bekövetkezett események. Trettonnak is megvan a véleménye erről, de ő a Call of Duty felől közelítve formálta mondanivalóját.

Tretton szerint nem valószínű, hogy a játékok platformexkluzívvá válnak. Nem látja anyagilag kifizetődőnek, hogy a Call of Duty hirtelen csak Xbox-exkluzív legyen (ami ugye a PC-t is magába foglalja), és a Microsoft nem viselkedett így szerinte a múltban. Úgy véli, hogy ez az összes egybeolvadásra és felvásárlásra is vonatkozik, hogy a fejlesztések multiplatformok maradnak, mindegy, hogy kiről lesz szó. Persze, mivel ő ezzel foglalkozik, így kicsit torzabb véleménye van. A játékipar szerinte az időért harcol, mert egy nap mégis csak 24 órából áll, és valamennyit aludni is kell. Minél többet játszunk, annál kevesebbet tévézünk.

A PlayStation Vitát Tretton szerint valamelyest árvaként hagyta a Sony. Voltak a handheldben olyan technológiák, amiket jónak vélt, csak nem volt meg mögöttük a támogatás (ez amúgy a 3D-s videojátékokra és a PlayStation VR-ra is vonatkozik). Ha egy nagy cégnek dolgozunk, mindent szeretnünk kell függetlenül attól, hogy személyesen mit is gondolunk. Ezzel nem beszólni akart a Sony-nak, hanem elismerni, hogy zavaró volt a belső támogatás hiánya, amikor mégis a Sony legsikeresebb részlegén dolgozott.

Szóval megvan a technológia, amit az iparnak és a fogyasztónak bemutatunk, de a kérdés mögötte mégis az, hogy a marketinges költségvetésünk megvan-e az üzenet átviteléhez? Megvan a fejlesztők támogatására szánt pénzünk, hogy ezzel kedvezzünk nekik és olyan játékokat csináljanak, ami a mi kezdeményezésünknek megfelelő? Néha egyszerűen létrehozunk egy technológiát, és csak reménykedni tudunk, hogy felkapják a többiek, tette hozzá Tretton.

Forrás: PSL,

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu