Kingdom Hearts 4: új logó, grafikus motor és… Star Wars-crossover?!

A Square Enix új játékának, a Kingdom Hearts 4-nek a teaser videója egy új világ megerősítését rejti, ráadásul az is kiderült, milyen grafikus motort használ majd a várva várt program.

 

 

A Kingdom Hearts 4 bejelentése volt az elmúlt napok egyik nagy híre, és ahogy az a franchise-ban lenni szokott, a Square Enix sorozatának népes rajongótábora máris a bemutató trailer részleteit elemezgeti. Vajon mit árul majd el nekünk az új történet? Hány új világot fogunk látni?

Ezzel kapcsolatban szembetűnő az a nyom, amit a videó kínál, ha alaposan megnézzük az első perc képeit. Néhány konkrét felvétel a Star Warsra utal, legalábbis úgy tűnik.

A jobb felső sarokban egy AT-ST lába látható, ami megerősítené, hogy a Disney-sorozatból is lesz világ a játékban.

 

 

 

 

Az Endor holdja lehet egy új világ

 

Mintha a birodalmi lépegető lába nem lenne elég, a környezet, amelyben megjelenik, nagy fákkal és olyan színpalettával rendelkezik, amely nem hagy kétséget: ez az Endor holdjának erdeje, a filmsorozat VI. epizódjának egyik sztárhelyszíne. A Jedi visszatérben itt találkozunk az ewokkal, és itt zajlik a Birodalom elleni csata.

Ennek a részletnek a nyomán a közösség máris találgatásokba kezdett, hogy vajon mely Star Wars-karakterek vehetnek részt a kalandban. Tekintettel arra, hogy a világ az első trilógia idején játszódik, láthatjuk Luke-ot és Leiát, de akár Darth Vader és az Uralkodót is feltűnhet gonosztevőként.

 

Új logó, új Unreal Engine?

 

A The Gamer-nek a Kingdom Hearts 4-gyel kapcsolatos további válaszok után kutatva a kiadó információinak köszönhetően sikerült bepillantást nyernie az új játék által használt grafikus motorba. A játék Unreal Engine 5-öt fog használni, annak ellenére, hogy a videóban, melyben egy Shibuya (Tokió) utcáin játszódó akciójelenetet láthattunk, Unreal Engine 4-et használtak.

A trailer Unreal Engine 4-ben készült, de az Unreal Engine 5-öt fogják használni.

A váltás főleg azért történt, mert a Tetsuya Nomura által vezetett csapat a lehető legjobb fejlesztőeszközt keresi az új generációs konzolokhoz. A motor megkönnyíti a felelős stúdiók átállását az új eszközökre, olyan technológiák, mint a Nanite vagy a Lumen világítás a legkiemelkedőbbek közé tartoznak.

 

 

 

 

A Square Enix tisztázta azokat a kételyeket is, amelyek a közösségben a logóval kapcsolatban felmerültek. Bár nagyon hasonlóan néz ki, mégis van néhány különbség, főleg ha azt nézzük, hogy a tipográfiát megváltoztatták. Az ok? Az, hogy a Thirteen Seekers of Darkness íve véget ért, így a Kingdom Hearts 4-gyel egy új saga kezdődik, és ezt a tényt a logó megújításával szeretnék jelenvalóvá tenni.

A részletek ellenére még hosszú út áll előttünk, mire a Kingdom Hearts 4-et a kezünkbe kaparinthatjuk. A játék még korai fejlesztési szakaszban van, a megjelenési dátum és a platformok is ismeretlenek.

Forrás: The Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu