Az új PlayStation 5 firmware kizárhat minket a TV-nk képbeállításaiból!? [VIDEO]

Ez is eléggé érdekes: ha esetleg rendelkezünk már egy PlayStation 5-tel, akkor érdemes ellenőrizni a beállításokat, mert lehet, hogy a konzol most nem engedélyezi a televíziónkon a képbeállítások módosítását.

 

Egy konzol rendszerszoftveres frissítésétől elvárhatjuk, hogy a konzolra pozitív hatással legyen (azaz ne menjen tönkre egy firmware-frissítés után). Azt viszont nem mindenki szeretné, ha a konzol a rá csatlakoztatott televízióra is hatással legyen. Pedig pontosan ez a helyzet a PlayStation 5-tel, ami részben is, de át tudja venni a hatalmat a televíziónk felett, és a lent megtekinthető videó HDTVTest jóvoltából egy megoldást is biztosít, hogy ha érintettek lennénk.

A legújabb PlayStation 5 frissítéssel érkezhetett meg az ALLM, azaz az Auto Low Latency Mode. Ezzel a kijelzőnket automatikusan a legalacsonyabb latenciájú módra állítja át a konzol (azaz a lehető legkevesebb idő telik el a játékban történt akció és annak ábrázolása között), így bizonyos beállításokból kizárhat minket a konzol, hogy a lehető legkisebb latenciával jelenítse meg a történéseket a tévénk, kijelzőnk, monitorunk.

Ez akkor lehet probléma, ha annak Game módjában, azaz a játékra szánt beállításokban sok dolgot a saját ízlésünk szerint finomhangoltunk, így az ábrázolásbeli eltérések zavaróak tudnak lenni, mert mondjuk a színekben lehetnek olyan különbségek, amik feltűnőek lehetnek, és egy 4K-s kijelzőt birtokolva nagyobb az esélye az ilyen finomhangolásnak, mert azért ki szeretnénk használni a képernyőnk erősségeit. Így nem mindenkinek fog tetszeni, hogy a PlayStation 5 automatikusan az ALLM felé tereli a kijelzőnket az engedélyünk nélkül…

Jelenleg az LG és a Sony márkájú televíziók érintettek a PlayStation 5 nem kívánt beállításmódosításában, így ha nem tűnne olyannak a kijelzőnk, a hiba nem az ön készülékében van, vagyis de… azaz érdemes lenne átnézni a beállításokat. Azért a Sony-nak illene egy opciót felkínálni, hogy szeretnénk-e, hogy legyen ALLM, vagy sem. Ez lenne a korrekt megközelítés.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu