Paper Cut Mansion: kartonhorror az űrgyíktól [VIDEO]

A Space Lizard Studio egy roguelite horrorjátékot készít, és ennek kiadója a Thunderful Games lesz. Már a tagline, a marketing egyik fő sora is érdekes: „amint benn vagy, nem vághatsz le kanyarokat”, utalva a papír stílusra.

 

Nem vicc: a Paper Cut Mansion egy egyedi, kézzel gyúrt világ, ami kartonból épült fel. Szintről-szintre kell felfedezni a kastélyt, amiben sok olyan puzzle lesz, ahol meg kell találni a kiutat a szobákból, de lesznek ellenfelek és küldetések is. Így új képességeket szerezhetünk, amik segíteni fognak a későbbi próbálkozásaink során, és így felfedezhetjük a papírkastély titkait is. A főszereplő Toby, egy nyomozó, aki a kastélyhoz vezető úton tér magához. A képességeit be kell vetnie, hogy a bizarr hely mögötti területet összerakja a fejében. Mindegyik kör során egy eltérő bizonyítékrészletet találhatunk, amit aztán kitűzhetünk a táblánkra.

A karakterek vagy segíteni fognak, vagy hátráltatóak lesznek: néhány közülük küldetéseket kínál jutalmakért, mások rejtőzködnek, míg olyan is lesz, aki meg akar szabadulni tőlünk. Körről-körre kialakíthatjuk a játékstílusunkat, ahogy új képességeket és felszereléseket szerzünk. Velük nagyobb eséllyel élhetjük túl a procedurálisan generált végigjátszásokat. Van egy dimenziók között ugrást biztosító mechanika, amivel a helyszínek alternatív verzióiba ugorhatunk át, és itt a kinézet mellett a játékmenet is módosulni fog.

Minden kör során valami újat lehet felfedezni (ellenfelek, küldetések, titkok, loot, puzzle-k) a kastélyban, miközben fejlődünk és megismerjük a kastély sötét történetét. Hagyományos és digitális megoldásokat is igénybe vettek az esztétika kapcsán. Minden textúrát papírra, kézzel rajzoltak, aztán ezt bedigitalizálták, hogy 3D-s papírelemekké modellezzék. Ehhez társul a több rétegű játékmenet és a musical elemekkel megfejelt köztes sztorijelenetek.

Gabriele Caruso a Space Lizard Studiostól azt írta a sajtóközleményben, hogy örömmel mutatja be a játék kiterjedt papírvilágát. Valami egyedit akartak csinálni, ami a 80-as, 90-es évek Tim Burton és Jim Henson műveiből is merít. Egy rejtélyes, látványában pedig korrekt világot akartak csinálni, amivel bevonzzák a játékosokat egy meggyőző roguelite hurokba, amihez mindig visszatérnek. Később többet is meg fog osztani a játékról.

A Paper Cut Mansion valamikor idén jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu