South of the Circle: hosszú idő után véget ér az Apple Arcade-exkluzivitása! [VIDEO]

Elképesztően sokáig volt kizárólag az „almás” cég szolgáltatásán elérhető a narratívára építő kalandjáték…

 

Szóval a South of the Circle a State of Play Games alkotása (…vajon ezért a névért nem fog a Sony morogni?), ami 2020. október 30-án jelent meg az Apple Arcade-on. Most viszont jön a cross-gen, multiplatform megjelenés az 11 Bit Studios gondozásában, ugyanis PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is ki fogják hozni a játékot, így mindenhol jelen lesznek.

A játék Steam-oldala szerint A South of the Circle egy érzésekre építő narratív élmény, mély, többrétegű filmes történettel. A fő cselekmény az életre vonatkozó döntések következményeiről, a karrier vagy az igaz szerelem követéséről, a jelen és a múlt között manőverezve tesz fel kérdéseket. Az általunk irányított karakter neve Peter. Ő egy cambridge-i akadémikus, aki a hidegháborús Antarktiszon zuhan le. Miközben segítséget keres, a múltja kibontakozik előtte, és kiderül, hogy a hatalom nyomása és saját törekvései hogyan vezették őt ebbe a válságba, amelyből valahogyan ki kell szabadulnia. Szerelmi történet bontakozik ki közte és akadémikustársa, Clara között, és Peter megtapasztalja mindannak a súlyát, amit megígért, ugyanis ahogy a gyermekkori emlékek, úgy néhány ígéret örökre velünk marad.

A State of Play Games BAFTA-díjat is kapott (a Lumino Cityért; a KAMI 2-ért egy jelölést kaptak, míg az INKS révén az Apple dizájndíját nyerte el a stúdió), játéka pedig gyönyörűnek nevezhető esztétikával, illetve kifejezetten árnyaltan megírt sztorival rendelkezik. Ezek az aspektusok kiemelik a játék nagyszabású filmes hatókörét, amelyet a Bohemian Rhapsody (Gwilym Lee), a The Woman In White (Olivia Vinall), A Korona (Richard Goulding), a Trónok harca (Anton Lesser), a Csernobil (Adrian Rawlins) és a Downton Abbey (Michael Fox) színészei még tovább fokoznak.

A játék narratívája magával ragadó, idő- és helyérzéke pedig egyedülálló. Az érzelmi döntések kifinomultak lesznek, és a realizmus érdekében teljesen mozgásdigitalizált előadást kapunk. A helyszín kidolgozott és hiteles lesz a hidegháborúból, a környezeti történetmesélés átszövi a narratívát, a művészeti stílus pedig eközben következetes marad. A fejlesztők olyan közösségnek teremtették meg a játékot, akik érzelmes és szívszorító pillanatokat keresnek.

A South of the Circle még ismeretlen időpontban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, GOG), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch–re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu