A Crazy Taxi és a Jet Set Radio is feltámad a SEGA Super Game kezdeményezésében?

A japán kiadó állítólag ezzel szeretné megvalósítani azt, amit az Epic Games már megvalósított a Fortnite-tal (sikeres saját franchise).

 

A Bloomberg arról tudósít, hogy a Crazy Taxi és a Jet Set Radio (amik főleg a SEGA Dreamcasten voltak ismertek, de pl. az utóbbi az Xboxra is eljutott a Jet Set Radio Future-rel, amit a SEGA mintha magasról leejtene…) nagy költségvetésű rebootot kaphat. Ezt a site a témát ismerő forrásaira hivatkozva állítja. Mind a két játék a tervek szerint 2-3 éven belül, tehát legkésőbb 2025-ben jelenhet meg.

Ezek a játékok ráadásul a Super Game kezdeményezés első fecskéi lesznek. A „szuperjátékról” először tavaly májusban beszélt a SEGA, és röviden az a cél, hogy folytatólagos jövedelem származzon a cég már létező IP-iből úgy, hogy eközben online közösségek jönnek létre körülöttük. (Ezt akár úgy is lehetne mondani, hogy MMO, és nem is nagyon tévednénk, mert ez a meghatározás erre a műfajra is passzol.)

Tavaly novemberben pedig a SEGA új szintre emelte az egészet, amikor stratégiai megállapodást jelentett be a Microsofttal, hogy nagy méretű, nemzetközi játékokat tudjon készíteni egy next-gen fejlesztői környezetben, ami a redmondi cég Azure felhős platformjára alapul. Ezzel a Super Game kezdeményezés új és innovatív játékokat hozhat el, négy pillérre építve azokat: „nemzetközi”, „online”, „közösség”, illetve „IP-alkalmazás”. Nemrég pedig arról is írtunk, hogy a SEGA több játékkal tervez a kezdeményezésében, és ezek során akár az NFT és a blockchain technológia is felbukkanhat.

Ebből pedig könnyen következtethetünk arra, hogy a Crazy Taxi és a Jet Set Radio esetében is készülhetnek NFT-k, amik így nem nagyon fogják a közösség tetszését elnyerni, mert bár hiába vannak neves fejlesztők a technológia oldalán (Richard Garriott – Ultima, Tabula Rasa; Peter Molyneux – Populous, Fable…), környezetvédemi szempontból károsnak nevezhető az egész.

Persze a SEGA a Crazy Taxi/Jet Set Radio témát nem kommentálja…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu