Netflix: a sorozatok piaca telített, inkább a videójátékokra fókuszálnának?

MOZI HÍREK – A streaming-óriás nemrég veszteségeket könyvelt el, de úgy tűnik, mindig van egy újabb trükk a Netflix tarsolyában.

 

 

A Netflix a könnyű DVD-kölcsönzésre és a gyakran felejthető, de nagy tételben gyártott tévésorozatokra építette az alapját – olyanokra, amelyekről az emberek max. egy hétig beszélnek, mielőtt elfelejtenék, hogy egyáltalán léteztek. Most, a ritka pénzügyi stagnálás közepette a Netflix azt tervezi, hogy keményen elkötelezi magát a játékok mellett, legalábbis a The Washington Post friss jelentése szerint.

Múlt hét elején a Netflix közölte, hogy az év első három hónapjában 200 000 előfizetőt veszített.

Ez a hír, valamint az előrejelzett további 2 millió előfizető elvesztése a Bloomberg szerint elképesztő, 35 százalékos részvényárfolyam-csökkenést okozott – a vállalat közel 20 éve most zuhant a legnagyobbat.

A The Post, amely „a vállalat gondolkodását ismerő forrással” beszélt, arról számolt be, hogy a Netflix 50 játékot tervez elérhetővé tenni még az év vége előtt. Például a népszerű mobiljátékot, az Exploding Kittenst, ami a kissé szadista kártyajátékon alapul, felrobbanó kiscicákkal és – opcionálisan – sok-sok alkohollal. Nem vicc: a Netflix sorozatot is akar majd készíteni belőle!

Jellemzően a Netflix videójáték-piacra való betörése az IP licenceléséről vagy a vadul népszerű játékok mérsékelt sikerrel történő adaptálásáról szólt.

Az Arcane, a League of Legends alapján készülő animációs sorozat abszolút felemásan indult. (A második évadot is tervezik, de nincs megjelenési időablak.) A hatalmas Castlevania-sorozat nemrég fejezte be sikeres négy évadját, és már készül a folytatás is. No és persze ott van a kulturális behemót, a The Witcher. Két élőszereplős évad és egy animációs film, valamint egy újabb élőszereplős film van készülőben, és a lassulásnak semmi jele. A Dota: Dragon’s Bloodról nem is bezsélve.

A Netflix ráadásul, követve a népszerű trendet, elkezdte felvásárolni a játékfejlesztő stúdiókat. Az eddigi legjelentősebb az Oxenfree-t fejlesztő Night School Studios, amelyet a Netflix tavaly szeptemberben vásárolt fel. A stúdió következő játéka, az Oxenfree II: Lost Signals a tervek szerint valamikor idén jelenik meg Switchre, PlayStationre és PC-re.

Nyilvánvaló, hogy a streaming óriási tervei a játékpiacra történő nagyszabású betörésre már jóval azelőtt elindultak, hogy a héten veszteséges számokat közöltek volna.

A csökkenő előfizetések pedig számos tényezőnek tulajdoníthatók, többek között a még mindig tartó világjárványnak és a konkurens streamingszolgáltatások, mint az HBO Max és a Paramount+ (az egyetlen csatorna, amely hajlandó volt megmutatni Master Chief fenekét) elterjedésének. Ám az üzenet egyértelmű: a játékokban egy rakás pénz van, amit nem lehet kizárólag a játékipari techóriások kezében hagyni…

Forrás: The Washington Post

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu