Justin Lin távozik a Fast X rendezői székéből – de mi lehet az oka?

MOZI HÍREK – Justin Lin közleményben jelentette be, hogy visszalép az utolsó előtti Halálos iramban film rendezői posztjáról, de producerként továbbra is marad.

 

 

A Fast X forgatása még csak most kezdődött, de Justin Lin rendező kedden bejelentette, hogy lemond a rendezői posztról. Az elmúlt héten az internet a Halálos iramban franchise tizedik filmjének forgatásáról szóló casting hírekkel és kulisszák mögötti képekkel volt tele, így Lin távozásának híre sokak számára sokkolóan hatott a magas oktánszámú filmsorozat rajongói között, akik arra számítottak, hogy az utolsó két filmet Lin fogja irányítani.

A film hivatalos Twitter-fiókján közzétett nyilatkozatában Lin így fogalmazott:

„Az Universal támogatásával meghoztam azt a nehéz döntést, hogy visszalépek a FAST X rendezői posztjáról, miközben producerként továbbra is a projektben maradok. Tíz év és öt film alatt a legjobb színészeket, a legjobb kaszkadőrmutatványokat és a legjobb autós üldözéseket forgathattuk le. Személyes megjegyzésként, ázsiai bevándorlók gyermekeként büszke vagyok arra, hogy a filmtörténelem legváltozatosabb franchise-ának felépítésében is részt vehettem. Örökké hálás leszek a csodálatos színészeknek, a stábnak és a stúdiónak a támogatásukért, és azért, hogy befogadtak a FAST családba.”

A Deadline szerint Lin döntése, hogy visszalép a rendezői szereptől, „kreatív nézeteltéréseknek” tudható be…

A Deadline szerint Lin döntése, hogy visszalép a rendezői szereptől, „kreatív nézeteltéréseknek” tudható be, de producerként továbbra is a projektben marad. A Halálos iramban utolsó előtti kiruccanásának egyik írójaként nagyon késő, hogy ilyen problémák merüljenek fel. A jelentés szerint a forgatás egy része folytatódik a második egység felvételein, de a fő forgatás rövid szünetet tart, amíg Justin Lin utódját megtalálják. Mivel már több rendezővel is konzultálnak, a késés egyelőre nem befolyásolja a film megjelenési dátumát.

Amikor Justin Lin csatlakozott a franchise-hoz, a sorozat még csak egy átlagos akciófilm volt, de két filmmel később Lin irányítása alatt a Vin Diesel főszereplésével készült saga felpörgött minden idők legjobban kereső filmszériáinak listájára. Justin Lin végül öt filmet irányított a sorozatban: a többé-kevésbé független Tokiói hajszát leszámítva ezek a Halálos iram, a Halálos iramban: Ötödik sebesség, a Halálos iramban 6, majd némi szünet után a Halálos iramban 9. Míg a franchise egésze több mint 6 milliárd dolláros bevételt hozott, a Lin által rendezett filmek ebből 1,9 milliárd dollárt tettek ki.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu