Megszabadult az Arm China az őt foglyul ejtő vezérigazgatójától

TECH HÍREK – Allen Wutól végre megszabadult az Arm China igazgatótanácsa. De még hogy!?

 

Hogyan tudott közel két évig nyeregben maradni Wu, holott az igazgatóság kiszavazta őt? A válasz egyszerű: nála volt a céges bélyegző, ami a nyugati formális aláírásnak távol-keleti, több évszázada kulturálisan elfogadott ekvivalense. Ezzel lényegében olyan hatalma volt, hogy az igazgatóság döntéseit en bloc figyelmen kívül tudta hagyni, így azt is, hogy őt kiszavazták a vezérigazgatói posztból!

Az Arm China amúgy az Egyesült Királyságból kiindult, de a japán Softbank által birtokolt Arm, egy chiptervező cég, illetve egy kínai befektető, a Hopu közös vállalata, és az Arm Ltd-nek kisebbségi tulajdona van benne, ám mégis fontos játékosról van szó, ugyanis a világ egyik legnagyobb chiptervező cégéről beszélhetünk. Wutól amúgy azért akartak megszabadulni, mert összeférhetetlenséget gyanítanak körülötte. Ő meg tagadta az egészet. Ettől függetlenül 2020 júniusában Wu ki lett rúgva, ő pedig még ezt is letagadta.

Ekkor megpróbálta az igazgatóság által kinevezett utódjait kirúgni, majd a cég sanghaji irodájában egy saját biztonsági csapatot is kitelepített, hogy az Arm és a Hopu képviselői ne tudjanak bejutni. Ekkor olyasmi is felbukkant, hogy az Arm China függetlenítette magát az Armtól, létrehozva saját kutatórészlegét. A probléma ott volt, hogy Sencsenben Wu volt az Arm jogi képviselője. Ám ennek a történetnek vége van: a helyi hatóságok segítségével az Arm China két társvezérigazgatót nevezett ki Liu Renchen és Eric Chen személyében. A sencseni kormány elfogadta Liut mint a cég jogi képviselőjét, így új céges bélyegző jön létre, Wu pedig a régivel többet nem tud trükközni!

A sencseni piacszabályzó hivatal is már Liut ismeri el a cég jogi képviselőjeként, így le lett zárva a történet. De eközben az Nvidia megpróbálta megvenni a Softbanktól az Armot, de most a japán tulaj az amerikai tőzsdére akarja vinni a céget. Az Arm China régóta volt zavaró tényező, és Wu persze nem nagyon örül ennek az egésznek. Egy közleményben annyit írt, hogy „Ennek a vállalatnak jó oka van azt hinni, hogy komoly jogi hibák vannak a cégnyilvántartás módosításával kapcsolatban, amelyet a sencseni piacszabályozási hivatal kezelt. Ez a vállalat jogi eszközökkel fogja megvédeni törvényes jogait.” Szóval pereskedni fog, amíg újra nem ő lesz a vezérigazgató.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu