Xbox One-ra is készül a Forza Motorsport 8?

A Turn 10 Studios csak Xbox Series X-re és Xbox Series S-re jelentette be az új Forza Motorsportot, de úgy tűnik, hogy a Microsoft eddigi megközelítése folytatódni fog ezzel a játékkal is.

 

A Redditen bukkant fel a lent megtekinthető két kép, amik hitelességét a moderátorok is állítólag megerősítették. Igen ám, de a feltehetőleg az egyik zárt tesztről származhatnak a fotók, ugyanis a Turn 10 Studios régebben ilyesmivel próbálta bővíteni a készülő játékkal kapcsolatos visszajelzéseit. A stúdió azt állítja, hogy az új játéknak csak bizonyos részeit biztosította tesztelésre, és lehetséges, hogy csak erre a zárt tesztre bocsátotta rendelkezésre a hivatalosan be sem jelentett Xbox One változatot.

Hatalmas meglepetés lenne, ha a Turn 10 Studios mégis cross-gen játékot csinálna az új Forza Motorsportból, ugyanis egy hatalmas generációs ugrást ígértek a sorozat következő felvonásának, és ezt szinte biztosan visszafogná az Xbox One, ami manapság már eléggé koros hardvernek nevezhető (2013-as), és így vissza kellene fogni az Xbox Series, PC változatokat (ha a Forza Horizon-sorozat is már vígan PC-zik, a fő sorozatnak is itt az ideje, hogy tiszteletét tegye a Windowson…).

Tavaly nyáron Chris Esaki, a kreatív rendező azt mondta, hogy az akkortájt megtartott játéktesztek a játékosokban is felkeltette azt az érzést, hogy a stúdió miképp gondolta át és mélyítette el a franchise fizikáját és alapvető játékmenetét. A Forza Motorsport 7 óta megejtett munka a fizikával kapcsolatban sokkal nagyobb, mint amit a fejlesztők a Forza 4 és a 7 között összesen megvalósítottak. Ezért tekinti nagy generációs ugrásnak a sorozat nyolcas részét.

Az összes korábbi Forza Motorsportban a gumi ütközőmodelljének egyetlen érintkezési pontja volt a pálya felületével, és másodpercenként hatvan ciklusonként, azaz 60 Hz-enként frissült, de az új modellben nyolc ilyen pont van, és 360 Hz-enként, azaz másodpercenként 360 ciklussal frissül. Hatszor gyakrabban, nyolcszor több ponton. Esaki szerint ez egyetlen gumit vizsgálva is 48-szoros részletességbeli ugrás, és a sok munka szerinte eléggé kifizetődő lesz.

A Forza Motorsport 8 (ami nagy eséllyel nevében elhagyja majd a nyolcas számot) 2020 nyarán jelentette be Xbox Seriesre a Microsoft. Akkor Dan Greenawalt, a Turn 10 kreatív igazgatója azt mondta, hogy a játék fejlesztése korai fázisban van még.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu