Kész, itt a világvége: az Activision elismerte, hogy hibázott valamiben!

Ó, nem, nem a toxikus munkakörnyezetről van szó… csak annyit ismert be nagy nehezen az Activision, hogy a játékosok belefáradtak a második világháborúba.

 

 

Úgy tűnik, az Activision Blizzard sincs teljesen megelégedve a Call of Duty: Vanguard teljesítményével. A nemrég kiadott 2021-es éves jelentésében a cég azt írta, hogy a Vanguard nem felelt meg az elvárásoknak, „elsősorban a saját kivitelezésünk miatt.”

„A játék 2. világháborús helyszíne nem talált rezonanciát a közösségünk egy részével, és a prémium játékban nem hoztunk annyi innovációt, amennyit szerettünk volna” – áll a jelentésben.

„A 2022-es indulással minden bizonnyal mindkét problémával foglalkozunk. A 2022-es prémium és Warzone élmények fejlesztését az Activision neves Infinity Ward stúdiója vezeti. A Call of Duty történetének legambiciózusabb tervén dolgozunk, jelenleg több mint 3000 ember dolgozik a franchise-on, és visszatérünk a Modern Warfare környezethez, amely minden idők legsikeresebb Call of Duty címét adta.”

A Call of Duty határozottan küszködni látszik, legalábbis a 2020-as és 2021 eleji mámoros napokhoz képest, a Warzone megjelenése után. Csak az elmúlt egy évben 50 millió játékost veszített el, a csalódást keltő Vanguard-eladások és a Warzone „alacsonyabb elkötelezettségének” keveréke miatt, bár azt feltételeztük, hogy valószínűleg az élőjátékos battle royale Warzone volt felelős a veszteség nagy részéért.

Mégis, egyértelműnek tűnik, hogy az Activision a felelősség nagy részét a Vanguardra és általában a második világháborús környezetre hárítja. Tény és való, a Vanguard számos problémával küzdött, többek között hibákkal, tartalmi késésekkel és földrajzi zűrzavarral a megjelenésig és azt követően, míg az Activision Blizzard a Vanguard bejelentése előtt napvilágot látott, széles körű munkahelyi visszaélésekkel kapcsolatos vádakkal nézett szembe.

Az Activision Blizzard egyértelműen nagyon nagy reményeket fűz a Modern Warfare 2-höz.

A Call of Duty-sorozat következő, múlt héten hivatalosan is megerősített prémium kiadványa egészen másnak tűnik. A Vanguard viszonylagos csalódása ellenére jó oka van rá. Ugyan nem a legpontosabb mérőszám, de a Vanguard 2021 augusztusában közzétett leleplező tweetje valamivel kevesebb, mint 34 000 lájkot kapott; ezzel szemben a Black Ops – Cold War 2020-as leleplező tweetje meghaladta a 118 000 lájkot, míg a Modern Warfare 2 leleplező tweetje már 172 000 lájk felett áll.

Forrás: Activision Blizzard

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu