A The Day Before 2023-ig késik; és egy elképesztő döntést is hoztak a fejlesztők!

Megdöbbentő bejelentést tett a fejlesztő Fntastic, amely néhány héttel a megjelenés előtt késlelteti a The Day Before című MMO-ját, és Unreal Engine 5-re költözteti azt.

 

A The Day Before a leleplezése óta rengeteg figyelmet kapott, hiszen egy komoly The Last of Us 2 hangulatú MMO-ról van szó. A játékosok járműveket, házakat és felhőkarcolókat guberálnak majd, hogy helyreállítsák a túlélők kolóniáját, miközben valahogy túl kell élniük a pandémiát követő világot. A fejlesztő Fntastic mindig is hatalmas célokat tűzött ki a játékkal, sőt, egyszer még egy Ray Tracing gameplay trailert is mutatott a The Day Before-hoz. Mindezek kombinációja az, ami a Steam legkívánatosabb játékává teszi.

A The Day Before hírei nagyon lassan jöttek, de a játékosok végül megtudták, hogy a PC-s megjelenés után PS5-re és Xbox Series X-re is érkezik. Végül még azt is megtudták, hogy 2022 júniusában fog megjelenni – jelen állás szerint nagyjából egy hónap múlva. A fejlesztő Fntastic azonban egy meglepő lépéssel elhalasztotta a The Day Before megjelenési dátumát.

A késések nem ritkák a játékiparban, de a mostani körülményei enyhén szólva is különösek. A fejlesztő Fntastic az IGN-nek adott nyilatkozatában bejelentette, hogy a The Day Before-t Unreal Engine 5-re cseréli. Az új motor puszta erejéhez nem fér kétség, és az elmúlt hetekben számos játékot megerősítettek az Unreal Engine 5-re. Ez kétségtelenül lehetővé teszi, hogy a The Day Before vizuálisan és azon túl is elérje a kitűzött célokat, de ilyen közel a megjelenéshez motort váltani merész lépés.

A fejlesztő Fntastic közölte, hogy emiatt a The Day Before 2023. március 1-jére csúszik. Ez azt jelenti, hogy a motorváltás után 10 hónappal tervezik a megjelenést. Összehasonlításképpen: a Kingdom Hearts 3 már a fejlesztési ciklus elején motort váltott, és sokak szerint ez még mindig nagy szerepet játszott abban, hogy a játék miért volt ilyen sokáig fejlesztés alatt. A motorváltás és a várakozás, hogy a játék kevesebb mint egy év alatt megjelenik, vagy az Unreal Engine 5 fejlesztési képességeit, vagy az Fntastic puszta ambícióit mutatja.

Az utolsó pillanatban történt váltás oka a The Day Before népszerűségére vezethető vissza. Az Fntastic elmondta, hogy tisztában van azzal a felelősséggel, hogy egy kiemelkedő MMO-t kell nyújtania a The Day Before-nak, és háláját fejezte ki, hogy ilyen sokan érdeklődtek iránta. Továbbá kifejtette, hogy egy fejlettebb nyílt világú motor lehetővé teszi, hogy „még fantasztikusabbá tegyék a The Day Before játékmenetét”.

A The Day Before 2023. március 1-jén jelenik meg, és PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re készül.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu