New York is pert indított az Activision Blizzard ellen!

Az Egyesült Államok keleti partján található város szerint Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója nincs abban az állapotban, hogy a Microsoftnak való eladást levezényelje.

 

Nem vicc azt mondani, hogy az Activision Blizzardot az utóbbi hónapok során perek és egyéb jogi lépések vihara érte a kaliforniai méltányos foglalkoztatási és lakhatási minisztérium (DFEH) által benyújtott kereset nyomán. A DFEH szerint a kiadóban elég széles körben terjedt el a nemi alapú diszkrimináció és a szexuális zaklatás. De a jogi mizéria folytatódik a cég körül, és ki tudja, hogy mikor lesz ennek vége…?

Az Activision Blizzardot most New York városa perli be az alkalmazottak nyugdíjalapja nevében, írja az Axios. Az említett nyugdíjalap úgy tűnik, hogy jelentős befektetéssel rendelkezik a kiadóban, és a per dokumentumában azt állítja, hogy az Activision Blizzard vezetősége súlyosan ártott a cég értékének. A kereset a mostanában kb. a szégyenpadra méltó Kotickot is felelősségre vonja. A dokumentum szerint alkalmatlan volt arra, hogy megtárgyalja, miként ad túl a kiadón a Microsoftnak. Szerintük a megállapodás kizárólag azért jött létre, hogy Kotick és a vezetőség „a bizalmi kötelességeik égbekiáltó megszegésének ellenére megmenekülhessen a felelősség alól”…

A nyugdíjalap szerint Koticknak személyes felelőssége van abban, hogy az Activision Blizzard mint munkahely nem éppen a legjobb. Emiatt pedig a cég igazgatóságának egyértelműnek kellett volna lennie, hogy ő alkalmatlan arra, hogy levezényelje a kiadó értékesítését, ám ennek ellenére nem avatkoztak bele a tárgyalásokba. A kereset szerint a Microsofot alulértékelte a cég árát a közel 70 milliárd dolláros (~2512 milliárd forintos) ajánlattal. Emiatt New York városa számos dokumentumot igényel: látni szeretnék a Microsoft eladásával kapcsolatos anyagokat, a cégen belül történt visszaélésekről szóló jelentéseket, és tudni szeretnék, hogy Koticknak mennyi tudomása volt ezekről.

A szomorú mindebben az, hogy szinte fix, hogy ez a per sem fogja kipenderíteni Kotickot az Activision Blizzard vezérigazgatói székéből. Ha a Microsoft a felvásárlást végig tudja vinni, akkor talán a redmondi cég fogja kitenni a szűrét…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu