Készül a „valódi” Ready Player One? Íme az Everywhere!

Részletek derültek ki az ex-Rockstar producer Leslie Benzies új játékáról, az Everywhere-ről, megerősítve, hogy egy nyílt világú tripla-A játékról van szó.

 

 

A Rockstar Games egykori producere, Leslie Benzies 2018-ban jelentette be, hogy Build a Rocket Boy Games néven új stúdiót nyit. A stúdió első projektje az Everywhere nevet kapta, de akkor még keveset árultak el róla. Mivel Benzies a modern Grand Theft Auto sikerében kulcsszerepet játszott, nagyok az elvárások az Everywhere-t illetően. Mostanra a projektről részletek is felkerültek a netre, és egyértelmű, hogy Benzies és a Build a Rocket Boy Games is nagy reményeket fűz a játékhoz.

A kiszivárgott részletek a Galaxy Interactive-tól származnak, egy befektetési társaságtól, amely segített finanszírozni a Build a Rocket Boy Games-t. A Galaxy Interactive weboldalán nyilvánosan elérhető prezentációban a cég megosztott néhány részletet az Everywhere-rel kapcsolatban.

A játék „kreatív koncepciója” különösen érdekes, a Galaxy Interactive úgy hivatkozik rá, mint egy „igazi” Ready Player One-ra.

A Ready Player One természetesen a sci-fi regényre és annak filmadaptációjára utal, amelyben a karakterek egy virtuális valóságban vesznek részt, ami tele van játékokkal, társadalmi interakciókkal és egyebekkel, és a virtuális világ sokak számára kiszorítja a valóságos világot. Az Everywhere talán nem egy virtuális valóság játék, de egyértelműen látszik, hogy egy hatalmas, változatos tartalmakkal teli világ lesz, amely széles közönséget szólíthat majd meg.

Ezt az elképzelést némileg megerősítik a Galaxy Interactive által az Everywhere-ről nyilvánosságra hozott további részletek. Megerősítést nyert, hogy egy nyílt világú AAA multiplayer játékélményt nyújtó játék lesz. Továbbá, úgy épül majd fel, hogy egy virtuális homokozó legyen, amelyben a felhasználók által generált tartalmak is helyet kapnak.

Elmagyarázták, hogy „a játékosok létrehozhatják saját világaikat”, amit az alá épített közösségi és streaming rendszerek támogatnak.

A leírás olyan játékokhoz hasonló játékmenetre utal, mint a Minecraft, a Roblox, a Grand Theft Auto Online vagy akár a Second Life.

A Second Life-tól eltérően azonban a leírás utal a nyílt világú játékban szereplő „több fejezetből álló epikus narratívára” is. Ez valóban arra utal, hogy az Everywhere inkább a Grand Theft Auto és a Grand Theft Online játékokra lesz hasonlítható, mint a Second Life-ra vagy a Robloxra, ami jól illene Benzies hátteréhez.

Egy biztos, hogy a Build a Rocket Boy Gamesnek nem lesz könnyű dolga. Ez egy új stúdió, amely nyilvánvalóan egy hatalmas játékon dolgozik, amivel még a veterán stúdiók is küzdenek. Ne feledjük, hogy még a Rockstar-t is sok kritika érte a crunch-kultúra és az egészségtelen munkakörnyezet miatt, annak ellenére, hogy hatalmas tripla-A nyílt világú játékok készítésében szerzett tapasztalata van. Lehet, hogy még évekbe telik, mire az Everywhere nyilvánosan is bemutatkozik, de mind megjelenítés, mind a tartalom terén már most elég nagyok az elvárások.

Forrás: Cultture

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu