Samsung TV-kre streamelhetünk majd Xboxos játékokat?

A pletykák szerint a Microsoft a Samsunggal közösen dolgozik egy Xbox okostévés streamelő applikáción.

 

A Microsoft ugye leleplezte az Xbox Everywhere kezdeményezést, amivel a cél az, hogy az Xbox Cloud Gaming, azaz a felhőből való játék minél több eszközön működőképessé válhasson. Ennek viszont az is része lesz, hogy a funkciót lebontják a(z Xbox) Game Passról, mert a játékosok az általuk már birtokolt játékokat ingyenesen játszhatják. Ezt jelenleg az Epic Games Fortnite-jával tesztelik, de a pletykák szerint valamilyen streamelő doboz mellett az applikációk is szóba jöttek a redmondi cégnél a felhős szolgáltatások elérésének megkönnyítése érdekében.

A VentureBeatnek író Jeff Grubb többet is megosztott a Microsoft terveiről. Szerinte a cég a Samsunggal közvetlenül dolgozik az okostévéikre szánt applikáción. Ez logikus lépés lenne, ugyanis a Samsung a legnagyobb tévégyártó cég a piacon, és ezzel a Sony ellen is lépnek, ugyanis ők maguk is ott vannak az okostévéket gyártó vállalatok között. Grubb szerint egy streamelő eszköz is készül, ami a korai Roku-készülékekhez hasonló formájú lehet, és így videós és videojátékos tartalmakat is streamelni lehet majd.

Ez persze nem hivatalos, de alátámasztja, hogy az Xbox egy főképp felhő alapú platformmá akar válni, ami az évek óta tartó chip- és hardverhiány miatt logikusnak tűnhet. A Microsoft amúgy az Xbox Everywhere bejelentésekor azt mondta, hogy a kitűzés egyértelmű: bárhol legyünk a világon, lehetőségünk legyen az általunk választott játékokkal és emberekkel játszani a már birtokolt készülékünkön.

Minél több embernek szeretnék a videojátékokat elérhetővé tenni, és nem kevesebb mint három milliárd játékost szeretnének elérni, és ezzel egy időben az alkotóknak (mert igen, ezt a szót használták, nem a fejlesztők kifejezést…) is biztosítani akarják, hogy új, nagyobb közösségeket érjenek el és építsenek fel, miközben a legjobb felhős eszközök és szolgáltatások segítségével valósíthatják meg a játékaikat, amiket így futtathatnak és kezelhetnek is. Ezért fektetett be komolyabban a Microsoft a felhőbe.

Grubb szerint az Xbox streamdoboz és a Samsung app egy éven belül fog megjelenni. Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu