A Doctor Strange 2 nem teljesít túl fényesen – legalábbis a CinemaScore szerint

MOZI HÍREK – A Doctor Strange az őrület multiverzumában a második legalacsonyabb CinemaScore-osztályzatot kapta minden eddigi Marvel-film közül, éppen csak megelőzve az egyik 2021-es MCU-produkciót.

 

 

A Doctor Strange az őrület multiverzumában a második legalacsonyabb CinemaScore-értéket kapta az MCU-filmek között. A Sam Raimi rendezésében készült film indította el a nyári moziszezont, és Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) kalandjait követi nyomon, amint a multiverzumon keresztül megvédi America Chavezt (Xothli Gomez) egy fenyegetéstől, aki el akarja lopni az erejét. A filmet nagyszabású eseményként reklámozták, amely összeköti az MCU 4. fázisának más projektjeiben, például a WandaVisionben, a Lokiban és a Pókember: Nincs hazaút című filmben lefektetett történetszálakat.

A film egyben a Marvel Cinematic Universe kiterjesztését jelenti a filmes és televíziós történetek elmesélésére.

A 4. fázis olyan mellékszereplők szerepét bővítette ki, mint Wanda Maximoff, Vision, Sólyom és a Tél Katonája, miközben olyan karakterek új eredettörténeteit fedezte fel, mint Shang-Chi, az Örökkévalók és Holdlovag. A Doctor Strange az őrület multiverzumában egy rajongók által kedvelt hős visszatérése, és a nagy sikerű Pókember: Nincs visszaút után a film a Fandangón „a nyár legjobban várt filmjeinek” listáját vezette, ami azt jelzi, hogy sok néző kész volt elrohanni, hogy megnézze.

A CinemaScore felmérései szerint azonban a közönség B+ osztályzatot adott a Doctor Strange in the Multiverse of Madnessnek.

Ezzel egyike lett annak a három MCU-filmnek, amely nem kapott A betűs osztályzatot. A Doctor Strange in the Multiverse of Madness a Thorral holtversenyben a B+ osztályzatot kapta, és az Eternals fölé került, amely B betűs osztályzatot kapott – ami még mindig a legalacsonyabb egy MCU-film esetében.

Meg kell jegyezni, hogy amit a CinemaScore nyomon követ, az a premier estéjén a közönségnek feltett kérdések sorozatán alapul, és általában inkább tükrözi a nézők elvárásait és az adott film marketingkampányát, mint a produkció minőségét. Ebből kifolyólag ez egy olyan mutató lehet, hogy azok a nézők, akik látták a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet, más elvárásokkal mentek be a moziba. Lehet, hogy több cameót vártak, mint a Pókember: Nincs hazaútban, vagy a film horrorfilmes hangulata riasztotta el őket, ami a trailerben nem volt jelen.

Érdekes lesz, hogy ez mit jelent majd a film bevételei szempontjából, mivel a pontszámok hajlamosak követni a szájhagyományt.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában minden bizonnyal megnyeri a nyitóhétvégét, hiszen már most több bevételt hozott egy nap alatt, mint az első Doctor Strange-film a nyitóhétvégéjén. A jövő héten várhatóan a Tűzgyújtóval szemben is átveszi a vezető helyet, de a közönség visszafogottabb reakciója azt jelenti, hogy ha a CinemaScore általt is lejegyzett negatív vélemények terjednek a filmről, akkor az elkövetkező hetekben meredek zuhanás következhet be.

Forrás: The Direct

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu