Impresszív a Need For Speed Underground 2 rajongói remake-je [VIDEO]

Kérdés, hogy az Electronic Arts mikor veszi elő a perrel fenyegető kártyáját a paklijából.

 

A Need For Speed Underground 2 2004 végén jelent meg, és sokak számára ez a rész volt a sorozat csúcspontja. Ezt a stílust még tovább vitte a kiadó a Most Wanteddel és a Carbonnal, de onnantól a sorozat más irányt vett. Az NFSU2-t egy rajongó, Ivan Novozhilov elkezdte újragondolni az Unreal Engine 4-en, és bizony több aspektusban is képes a projekt felülmúlni az eredeti játékot (amit hivatalosan talán nem is lehet megvenni már az Electronic Artstól, holott ma már egy palacsintasütőn is elfutna…).

A kocsiban már van turbó, nitró, és utóbbit vissza lehet tölteni, ahogy az eredetiben is (ugrások, driftelések, a forgalomhoz közel jutás baleset okozása nélkül), nincsen akadozás, az ütközéseknek vannak hangjai és szikrái, a felfüggesztés sem néma. A motorok közül kettő kivételével teljesen készen van, de az elemző eszköze ehhez nem elég jó; a turbók, motor, váltó hangjai a tuning mértékétől függően eltérő. A vezetési modellt áttervezte, de a tapadástól és a szögtől függően lettek módosítva, a sebesség révén árkádosabb viselkedést kaptak az autók és alacsony sebességgel is lehet driftelni, de ez a jövőben változhat. Az irányítás módosítása mellett az automatikus váltó és a kuplung is át lett szabva.

A hangok, visszhangok sem lettek elhanyagolva, a városrészek színezve lettek, és a területek mind el lettek nevezve; a grafika optimalizálva lett, hogy szebben fessen jobb teljesítménnyel, az időjárási ciklusba is belenyúlt, új textúrák is érkeztek. A forgalmi rendszer mellett a kameramozgás és az elmosódás (motion blur) is optimalizálva lett. A táblák és a vizes hordók rombolhatóak, a háttérzene a két Undergroundból és a Most Wantedből származik, lehet a dalok között váltogatni, ha elmegyünk valami mellett. A kezelőfelületben a drift pontszámláló mellé dicséret jár, kék-piros-fehér zónákban driftelni lehet pontszámot sokszorozóért, a menük pedig félkészek.

Elég ütős a végeredmény, de ha ezt a rajongó ki is adja, nem kizárt, hogy az Electronic Arts szinte azonnal el fogja távolíttatni mindenhonnan…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu