Nem csak a Criterion felel a Need For Speed jövőjéért!

Bár a stúdió (miután pihentette a fejlesztést, hogy a Battlefield 2042-ben segítsen) hamarosan többet is meg fog mutatni a játékából, utána mégsem egyedül a Criterion kezeli a Need For Speed jövőjét.

 

2019-ben kapott utoljára új részt a Need For Speed. Ez volt a Need For Speed: Heat, de azóta új játékok tekintetében nem sok történt a franchise körül. Jó, volt a Need For Speed: Hot Pursuit Remastered, de ez csak egy újrakiadás, ami ráadásul nem is kapott frissítéseket (mint ahogy a Heat sem kapott utólag DLC-ket), így 2020 novembere óta megállt minden, ami nem vet jó fényt a régebben szebb napokat is megélt sorozatra.

Az Electronic Arts új üzleti éve április elsején kezdődött, és már biztos, hogy a franchise fejlesztésében a Codemasters Cheshire is részt fog venni. A Criterion Gamestől az új rész elvileg idén meg fog jelenni (és hamarosan tényleg be kellene mutatni), és Pete Johnson, az Electronic Arts senior fejvadásza azt írta a LinkedInen, hogy a Need For Speed jövőjének kivitelezéséhez keresnek egy tehetséges producert. A poszt szerint a már az EA égiszéhez tartozó Codemasters Chesire közösen dolgozik a Criterionnal a sorozat jövőjén.

A következő résztől kezdve a jövőhöz köthető kezdeményezésekig a két stúdió együtt fog a kreatív, technikai és funkciós dolgok kivitelezésén, hogy a Need For Speed franchise számára megszabott stratégiának elképzelésével egy vonalba essen a kivitelezés. A Codemasters Cheshire-től mostanában például a DIRT 5-öt láthattuk, de korábban a PlayStation 2-es WRC-játékokat, a MotorStorm-sorozatot, illetve a Driveclubot is ők valósították meg (ezeket még Evolution Studios néven).

Az új Need For Speedről még nem tudjuk hivatalosan, hogy cross-gen lesz-e, de azt biztosra vehetjük, hogy PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re biztosan meg fog jelenni az év vége felé (mert azért a franchise gyakran erre az időszakra időzítette korábbi felvonásait is).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu