Napokon belül ígéri az Xbox Live kijavítását a Microsoft; több konzol lesz a boltokban

Az Xbox Live kimaradozása egyre inkább kezd szomorú szituációt ölteni.

 

Már beszámoltunk arról, hogy az Xbox Live szerverkimaradása kapcsán nem csak a felhőből indított játékok, hanem a digitálisan megvásárolt (és helyileg futtatott!) játékok váltak elérhetetlenné, ami nem éppen fair a vásárlókkal szemben, és felveti az online DRM súlyosságának kérdését. A tizenkét órás kiesés után lassan kezdett javulni a helyzet, de az Xbox ügyfélszolgálata tegnap délután azt írta a Twitteren, hogy jelentős előrelépést érzékelnek a problémában, de egy új frissítéssel teljeskörű javítást igérnek, ám erre még néhány napot várni kell, így addig a játékok vásárlása és elindítása még hibázhat.

Szóval az online DRM kérdése joggal merülhet fel, hiszen ezzel ne csodálkozzon a Microsoft, ha a Sony felé fordulnak néhányan, hiszen ott nem biztos, hogy hasonló szigort alkalmaznak a PlayStationös játékok esetében. Ráadásul a redmondiak által nemrég bejelentett Xbox Everywhere felhős kezdeményezésre sem vet ez a helyzet jó fényt: ha alapvető online szolgáltatások sem működnek tökéletesen, hogyan fog a felhő remekül funkcionálni…?

Jürgen Stark, a Turtle Beach elnök-vezérigazgatója a negyedéves üzleti jelentésében azt nyilatkozta, hogy ahogy az év végi ünnepi időszakba jutnak, a headsetek révén a konzolokhoz kötődő cég elvárásai szerint a konzolos készlethiány kevésbé lesz probléma. Szerinte a szállítási idő nem fog jelentősen csökkenni, de az Xbox és a PlayStation körüli teljesítmény a készlet körül azért fog javulni, mert már több mint egy éve hasonló környezetben van az ipar.

A chipekkel kapcsolatos előrendelési idejük jelentős, de már nem érinti a cég készleteit, mert már hozzászoktak a szituációhoz, és eléggé előreterveznek. Ezt Stark szerint a Sony és a Microsoft is megteszi, és ahogy ennek hatása lesz, úgy fog javulni a készlet. Nem tud előrejelezni, de a számokból ez jött le neki, és szerinte ez egy elfogadható gondolatmenet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu