Egyszerre két játékot is elhalaszt a Bethesda, és az egyik a Starfield!

A Bethesda bejelentette, hogy két játékot, köztük a várva várt Starfieldet is elhalasztja, és felfedte az új megjelenési ablakokat.

 

Tavaly a Bethesda a Starfield megjelenési dátumát 2022. november 11-re jelentette be. Ez mindig is különleges dátum volt a Bethesda számára, és néhányan talán a Skyrim megjelenésének évfordulójaként ismerik. Bár ez a megjelenési dátum bejelentése hihetetlenül korán jött, mégis volt értelme. A Bethesda azt is újra és újra elmondta, hogy biztos benne, hogy tartani tudja a Starfield megjelenési dátumát. Azonban egy megdöbbentő bejelentéssel a Bethesda elhalasztotta a várva várt sci-fi RPG-t, valamint az Arkane Studios Redfallját.

A Starfieldet a közelgő ünnepi szezon egyik legnagyobb megjelenéseként pozicionálták, különösen Xboxra. A Starfield késése azt jelenti, hogy az év legforgalmasabb játékszezonjára jelenleg nincs egy jelentős Xbox first-party exkluzív játék sem. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez könnyen megváltozhat a közelgő Xbox és Bethesda Games Showcase-en, amely június 9-én 10 órakor (PT/12 óra CT) lesz.

A Bethesda a közösségi oldalán tett bejelentésében megerősítette a Starfield és a Redfall késését, elárulva, hogy azok mostantól 2023 első felében fognak megjelenni. Ez a késés, attól függően, hogy pontosan mikor jelenik meg, azt jelenti, hogy a Starfield a tervezettnél 2-7 hónappal később kerülhet piacra. A Redfallnak sosem volt nyilvánosan nyilvánosságra hozott megjelenési dátuma, csak egy megjelenési ablak. Egyrészt az elmúlt pár évben rengeteg késés történt, másrészt ez a mostani már csak azért is sokkoló, mert az a dátum mennyire különleges volt a Bethesda számára.

A Bethesda és az Arkane is elkötelezett abban, hogy a lehető legcsiszoltabb állapotban adják ki játékaikat, ezért is indokolták a késést. A Bethesda a bejelentést azzal zárta, hogy alig várja, hogy „hamarosan” megmutathassa a rajongóknak a Starfield és a Redfall játékmenetét, ami talán arra utal, hogy mindkét játék még ott lesz az Xbox és a Bethesda Games Showcase-en. Mindkettő eléggé adott volt korábban is, és nem valószínű, hogy most kihagyják. Ez szakít a Bethesda tipikus megközelítésével, miszerint nyáron egy nagy leleplezés, majd az év későbbi megjelenése következik, de ha ez egy jobb játékot eredményez a megjelenéskor, akkor sokan örülni fognak.

Nemrég egy korábbi Bethesda alkalmazott kiszivárogtatott néhány Starfield részletet, és kommentálta a késés lehetőségét. Bár azt sugallták, hogy ez lehetséges, azt is felvetették, hogy a Bethesda a tartalmat is megnyirbálhatja, hogy tartani tudja a most elhalasztott megjelenési dátumot. Valójában azt sugallták, hogy a játéknak túl sok tartalma van, a Bethesda pedig arra koncentrál, hogy „megtalálja a szórakozást” és kijavítsa a hibákat ebben a „tartalom túlburjánzásban”, de hogy végül hogyan alakul mindez, az még nem derül ki.

A Starfield és a Redfall most 2023 első felében jelenik meg.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu