Kevin Spacey visszatér?! Méghozzá úgy tűnik, hazai vonatkozású projektben…

MOZI HÍREK – A szexuális zaklatási botránya óta parkolópályára tett Kevin Spacey megerősítette, hogy ő lesz a főszereplője az 1242 – Gateway to the West című történelmi drámának, amelyet a Cannes-ban mutatnak majd be.

 

 

A brit-magyar-mongol koprodukció Kevin Spacey eddigi legnagyobb filmje, mióta 2017-ben többen is szexuális zaklatással és nem kívánt közeledéssel vádolták meg, a metoo-mozgalom következtében előkerült nevek egyik legikonikusabbjaként.

A forgatás 2022 októberében kezdődik Magyarországon és Mongóliában.

A főszerepekben Eric Roberts, Christopher Lambert, Terence Stamp és az újonc Jeremy Neumark-Jones és Genevieve Florence is szerepel. A veterán magyar rendező, Soós Péter vezeti majd a mozi munkálatait, amelynek forgatókönyvét Horváth Áron és Joan Lane írta, producerei pedig Bill Chamberlain és Sipos Kornél.

A film Dzsingisz kán unokájának, Batu kánnak a történetét meséli el, akit a mongol birodalom nyugati részének főparancsnokává választottak. Képzett hadvezérként csatákat nyert Kínától Perzsiáig, és sikeresen lerohanta Európát, de 1242-ben a kán egy mélyen spirituális emberrel és egy magyarországi várral, egészen pontosan Esztergommal kerül szembe, ahol végül sikeresen megállítják az invázióját.

Spacey-t korábban több mint egy tucat férfi – köztük a Broadway-veterán Anthony Rapp – vádolta meg szexuális zaklatással.

2018-ban Kevin Spacey ellen vádat emeltek szeméremsértés miatt egy állítólagos 2016-os, egy tinédzserrel történt incidens kapcsán; a vádakat később ejtették, miután Spacey ártatlannak vallotta magát.

Kevin Spacey legutóbb a 2018-as Milliárdos fiúk klubja című filmben tűnt fel a vásznon, azonban állítólag egy kisebb szerepet játszik Franco Nero közelgő L’uomo che disegnò Dio („Az ember, aki lerajzolta Istent”) című mozijában, amit tavaly jelentettek be. A film jelenleg az IMDb szerint az utómunka stádiumában van.

Forrás: IndieWire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu