Atlus-felmérés: vajon van piaca a Personának és a JRPG műfajának Xboxon?

A japán vállalat, az Atlus az Egyesült Államok felé fordította tekintetét, hogy elvégezze szokásos felmérését.

 

 

Az Atlus néhány sagáját már jó ideje áhítják a játékosok a különböző platformokon, az olyan franchise-okat, mint a Shin Megami Tensei vagy a spin-off sorozatát, a Personát, a nagyközönség elismeréssel fogadta, de általában kimaradtak a Microsoft konzoljairól. Az Xbox valóban nehezen tudta növelni a piacát Japánban, és Phil Spencer ígéretet tett arra, hogy a japán kiadókkal való együttműködéssel erősíteni fogja a japán játékkatalógus bővítését.

Úgy tűnik, ezek az erőfeszítések kifizetődnek, hiszen olyan meglepő bejelentésekkel, mint a Soul Hackers 2, az új Shin Megami Tensei spin-off, amely augusztus 26-án érkezik Xbox One-ra és Xbox Seriesre, egyidejűleg PS4-re, PS5-re és PC-re.

Az Atlus rendszeresen végez felméréseket, hogy felmérje az érdeklődést egyes játékai iránt más platformokon, korábban a Persona-sorozatról is kérdeztek már Xboxon.

A kiadó felmérései korábban a japán közönséget célozták meg, míg ezúttal – ahogy arra a Windows Central is felhívta a figyelmet – a kérdéseket angol nyelven tették közzé, és aktívan az amerikai közönséget célozták meg. Bár ez nem garancia arra, hogy a felmérésben szereplő játékok közül bármelyik végül megjelenik a vállalat által megkérdezett platformokon, az mindenképpen biztató, hogy az Atlus egy olyan piac felé fordította a tekintetét, ahol a Microsoft rendszerei nagy közönségnek örvendenek.

Most aktívan az amerikai közönséget célozták meg kérdéseikkel.

A teljes felmérés angol nyelven elérhető az Atlus weboldalán, és ha legörgetsz a 38. kérdésig, akkor megtalálod az egyik lehetőséget, amely közvetlenül rákérdez a Persona-sorozat jövőbeni részeinek Xboxon való játék iránti érdeklődésre, valamint más JRPG-k kapcsán is érdeklődik. Már csak arra kell várni, hogy kiderüljön, mik az Atlus jövőbeli tervei az Xboxra – számíthatunk-e néhány remek japán RPG-klasszikusra a Microsofot konzolján…

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu