Készül a Silent Hill 2 remake?! Állítólag új játékokat is kap a franchise

Különböző hírek szerint egy Silent Hill 2 remake áll fejlesztés alatt a túlélő-horror franchise két másik projektje mellett.

 

 

A Silent Hillt sikerre vivő Konami nagyrészt eltávolodott az AAA játékgyártástól, és ennek következtében a legnagyobb franchise-ai évek óta többnyire szunnyadnak. A széria 2012 óta nem kapott rendes új részt, leszámítva a Silent Hills játszható teaserét, amely 2014-ben jelent meg, és azóta lekerült a PlayStation Store-ból. Úgy tűnik azonban, hogy a Silent Hill rajongóknak hamarosan lesz miért izgulniuk, mivel a jelentések szerint több kapcsolódó projekt is aktív fejlesztés alatt áll.

A VGC és a bennfentes Jeff Grubb, illetve NateTheHate jelentései szerint a Konaminál több Silent Hill-projekt is fejlesztés alatt áll.

Ezek közé tartozik a jelek szerint egy teljes értékű Silent Hill 2 remake, átdolgozott rejtvényekkel, befejezéssel és egyebekkel, amelyet állítólag a Bloober Team fejleszt, a Layers of Fear játékokról, valamint a The Mediumról ismert stúdió, amely utóbbit erősen inspirálta a Konami klasszikusa. A hírek szerint a remake időzített PlayStation-exkluzív lehet, ami egybevág a korábbi pletykákkal, miszerint egy PS5 exkluzív játék is készül a franchise-hoz.

Már korábban is pletykálták, hogy több Silent Hill-játék is fejlesztés alatt áll, és a VGC jelentése még hitelesebbé teszi ezeket az állításokat. A VGC forrásai szerint egy epizodikus változat is fejlesztés alatt áll, bár az nem világos, hogy pontosan kik dolgoznak a projekten. A jelek szerint a Dark Pictures stúdiója, a Supermassive Games dolgozott rajta egy időben, de a legfrissebb hírek szerint az Annapurna Interactive is részt vehet benne. Vagy akár egy teljesen más stúdió is lehet.

 

 

A most már a Bokeh Game Studionál dolgozó Toyama Keiichiro nyíltan kimondta: ha lehetőséget kapna az első Silent Hillhez hasonló pszichológiai horror műfajú játék fejlesztésére a Slitterhead után, bevállalná!

 

 

Úgy hangzik, mintha ez a projekt valami a narratíva-központú, epizodikus kalandjátékot takarna, lásd The Dark Pictures vagy a Telltale különböző címei, szóval érdekes lesz látni, mi sül ki belőle. A VGC jelentése azt is megemlíti, hogy forrásai szerint a franchise egy vadonatúj darabja is fejlesztés alatt áll egy japán stúdióban, bár erről egyelőre nem sok részletet lehet tudni.

Mindez azután történt, hogy Silent Hill képek szivárogtak ki az interneten.

Ezeket a DMCA segítségével húzták ki, ami arra utal, hogy a képek legitimek és egy jövőbeli Silent Hill projektet képviselnek. A VGC úgy véli, hogy ezek a képek nem a fent említett játékok egyikéből származnak, hanem egy új „PT-stílusú teaser játékból”, amely ingyenesen válik majd elérhetővé. Persze a rajongóknak egyelőre nem árt, ha ezt az információt egyelőre egy csipetnyi sóval fogadják, és megvárják a hivatalos megerősítést, mielőtt túlságosan beleélnék magukat. De mivel a VGC és több bennfentes is beszámolt róla, viszonylag biztosra vehetőnek tűnik, hogy végre újabb Silent Hill készül.

Már csak az a kérdés, hogy a rajongók pontosan mikor láthatják ezeket a játékokat a saját szemükkel. A VGC jelentése azzal zárul, hogy a Konami a 2021-es E3-on tervezte leleplezni ezeket a projekteket, amit Jeff Grubb is említett, így logikus, hogy a nagy leleplezés csak idő kérdése. Az E3 2022 ugyan elmarad, de még mindig várhatók nagy nyári játékesemények, ahol a széria is megjelenhet, például Geoff Keighley Summer Game Festje. Keighley azonban a múltban kritikusan nyilatkozott a Konamiról a cég Hideo Kojimával való bánásmódja miatt, így nem világos, hogy a Summer Game Festen sikerül-e ezeket a hidakat megjavítani.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu