Uwe Boll visszatér! A játékadaptációk német réme ezúttal Eliot Ness-filmet forgat!

MOZI HÍREK – Oly sok legendásan pocsék videójátékos adaptáció rendezője, Uwe Boll visszatér a kamera mögé egy új filmmel, amely Al Capone legyőzőjéről, Eliot Ness különleges ügynökről szól, akit a filmvásznon korábban Kevin Costner alakított.

 

Uwe Boll német filmrendező hivatalosan is bejelentette következő projektjét. A The Hollywood Reporter szerint a hír egyenesen Cannes-ból érkezett, ahol Boll elárulta, hogy egy 25 millió dolláros filmet tervez Eliot Nessről, a valódi ügynökről, akit Kevin Costner alakított az Érinthetetlenekben. Boll korábban kijelentette, hogy abbahagyja a filmkészítést, miután évekig vitatkozott a kritikusokkal a filmjei minősége miatt.

Míg az Aki legyőzte Al Caponét középpontjában az állt, hogy Ness a hírhedt gengszter, Al Capone nyomába eredt, addig Boll Nessnek titulált filmje inkább a különleges ügynök „megúszott” ügyére fog koncentrálni. Eliot Ness híres volt arról is, hogy az ohiói Clevelandben üldözött egy ismeretlen sorozatgyilkost, akit a sajtó „Kingsbury Run mészárosa” becenévvel illetett. Ness és csapata minden erőfeszítése ellenére a gyilkost soha nem sikerült nyilvánosan azonosítani.

Míg a filmjei forgatókönyvét gyakran Boll írta, a Ness című filmet Whitney Scott Bain jegyzi. Boll a rendező és a producer az Event Film révén, Michael Roesch pedig executive producerként fog közreműködni. Boll szerint a casting már folyamatban van, és a tervek szerint 2023-ban kezdik el a forgatást.

Úgy tűnik, hogy Boll karrierje során rengeteg kritikát kapott a filmesektől, és ez különösen igaz lehet a videojáték-rajongókra. Boll számos különböző videojátékot adaptált a filmvászonra, 2003-ban a House of the Dead című, általánosan elutasított filmmel ugrott be a színtérre. Azóta olyan videojátékok alapján készített filmeket, mint az Alone in the Dark, a BloodRayne, a Postal és a Far Cry. Ezek mindegyike borzalmas volt, a játékos rajongók körében Boll közröhej tárgyává tette ki magát.

A német filmes a maga részéről úgy érzi, hogy a többi filmjének sikere őt igazolta. A THR-nek elismerte, hogy több videojátékos filmje is megbukott, de Boll azt is elmondta, hogy nem észlelt túl sok panaszt a többi filmjével kapcsolatban, amelyek nem különböző játékokból merítettek ihletet. Boll a Netflixen a filmjei által kapott kritikákra mutat rá, mint bizonyíték arra, hogy az emberek jobban élvezik a munkáit, mint azt a kritikusai sugallják. Ahogy Boll kifejtette:

„Azok, akik azt mondják, hogy utálják a filmjeimet, többnyire csak egy, talán két filmet láttak, talán a [bukás] Far Cry-t vagy az Alone in the Darkot. Nem említik az olyan politikai filmjeimet, mint a Rampage, az Assault on Wall Street vagy a Attack on Darfur… A Netflixen körülbelül 15-20 filmem van. [Én] egy igazi filmes vagyok, 34 filmet csináltam, sokszor nagy sztárokkal, ezt már nem lehet letagadni.”

Bár a 2016-os Rampage óta nem jelent meg filmje az Egyesült Államokban, Boll 2021-ben egy új német filmet mutatott be Hanau címmel. Elmondása szerint ez az élmény eszébe juttatta, hogy miért „hagyta abba a németországi filmkészítést”, ami miatt talán visszazuhant az angol nyelvű filmek készítésére. Emellett Boll egy dokumentumfilm-sorozaton dolgozik, amely a németországi Banditos motorosbandát követi nyomon.

Forrás: HollywoodReporter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu