Bob Odenkirk a Better Call Saul fináléjáról beszélt: „Tetszik, hogy hol ér véget Saul útja”

MOZI HÍREK – A rajongók hamarosan elbúcsúznak Bob Odenkirk Saul Goodmanjétől, de a színész úgy érzi, hogy elégedettek lesznek azzal, ahogy a dolgok végződnek.

 

Keserédes a rajongók számára a Better Call Saul középső évadának fináléja. Mivel Bob Odenkirk annyi éven át tökéletesítette a rajongók kedvenc Saul Goodman szerepét két különböző tévésorozatban, sokan szomorúan búcsúznak a karaktertől. Ugyanakkor az emberek évek óta várják azt is, hogy mi lesz végül Saul, azaz Jimmy McGill sorsa, aki Gene Takavic álnéven szökésben éli az életét.

Az első öt évad elején a Better Call Saulban flash-forward jelenetek adtak volna némi támpontot Saul új életéről, mint Cinnabon menedzser. Lehet, hogy elkerülte a törvényt és minden más potenciális fenyegetést, de a rejtőzködő élet megviselte. Legutóbb azt láthattuk, hogy a karaktert felismeri egy idegen, ami miatt Saul kezdetben úgy döntött, hogy elhagyja a várost, hogy egy újabb új identitást keressen. Az utolsó pillanatban meggondolja magát, és világossá válik, hogy „Gene Takavic” befejezte a menekülést a problémái elől.

Mi következik ezután? A 6. évad nem a hagyományos „Gene-jelenettel” nyitotta meg a sorozatot, felfedve a jelen fekete-fehér idővonalának következő fejezetét. Ez valószínűleg azért van, mert ezt az évad végére tartogatják, ahol a nézők megtudják Saul végső sorsát. Nem világos, hogy pontosan mi fog történni, de a Los Angeles Times-nak adott új interjújában Odenkirk nagyszerű tévéjátékot ígér a rajongóknak. Azzal kezdődik, hogy Jimmy McGill döntést hoz, hogy tovább menekül-e, vagy hagyja, hogy Saul Goodman visszatérjen.

„Visszatekint az egész életére, és felteszi magának a kérdést: ‘Úgy reagálok-e, ahogy az ösztöneim súgják, ugyanaz az ösztön, ami miatt egy omahai f-plázában kötöttem ki, fahéjas tekercset sütve? Követem-e továbbra is azt a megérzésemet?’ Ő még mindig Jimmy McGill. Még mindig Saul Goodman. Ezt megígérem. De a fejlődésében azt kérdezi magától: „Tényleg? Megéri ez az egész?’ És abban a pillanatban láthatjuk, hogy nem tudja tovább visszatartani ezt a szart. Önmagát kell adnia.”

Bob Odenkirk elismeri, hogy Saul Goodman egy eléggé „önző” ember, de azt is szerette volna, ha a karakter megtanulja a megfelelő leckéket abból, hogy az élete összeomlott, miután túlságosan belekeveredett Walter White-tal és más veszélyes bűnözőkkel. A színész azt mondja, azt dobná be a sorozat készítőinek, Peter Gouldnak és Vince Gilligan-nek, hogy néha az emberek a „kihívásokból és traumákból” levonhatják a megfelelő tanulságokat, és talán McGill jobb emberként kerülhet ki a rossz napjaiból.

„Tudod, voltak keserűségeim és frusztrációim, de amikor ezt látom játszani, különösen egy döntésben, amit meg fogok hozni, azt mondom: ‘Ez marhaság-. Ez nem a továbblépés útja.’ És Saul-lal kapcsolatban mindig azt mondtam Peternek és Vince-nek, hogy néha az emberek a helyes leckét tanulják meg, és nem a legönzőbb, sértődött leckét a velük történt rossz dolgokból. Nagyobbá és kegyesebbé válnak, nem pedig kisebbé és földhözragadtabbá.”

Odenkirk persze elárulhatja, hogy pontosan mi történik, de nem szeretné, ha a rajongók túl sokat olvasnának ki az interjújából, és azt feltételeznék, hogy azt mondja, Saul Goodman boldogan fog véget érni, amíg meg nem halnak. Lehet, hogy a karaktert megmutatják, hogy megbékél az életében hozott döntéseivel, és elfogadja az elkövetett hibáit, még ha a dolgok nem is lesznek onnantól kezdve sokkal jobbak számára. Odenkirk mindenesetre kielégítő befejezést ígér, és úgy tűnik, úgy érzi, a rajongók ugyanúgy értékelni fogják a történet végét, mint ő maga.

„Ez nem spoiler, amit itt mondok” – teszi hozzá Odenkirk. „Furcsa, mert úgy hangzik, mintha talán én dobnám be, hogy Saul ilyen jószívű, nagylelkű, gondoskodó emberré válik. Nem tudom megmondani, hogy hova kerül, de nem arról van szó, hogy valami emberi kinyilatkoztatásban részesül. Szerintem eljut… Azt hiszem, mindent elmondtam, amit mondhatok. De tetszik, hogy hol ér véget az útja. És szerintem nektek is tetszeni fog.”

A Better Call Saul középső évadának fináléja május 23-án lesz látható az AMC-n és az AMC+-on.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu