Negatív az Arma Reforger fogadtatása – mit nézhetett be a Bohemia?!

Majdnem 50%-os negatív értékelésével az Arma Reforger egy olyan közösséggel kénytelen szembenézni, amely elégedetlen azzal, amit kínál.

 

 

Az Arma Reforger története érdekesen indult. Néhány hete a cseh Bohemia Interactive stúdió újdonságokat jelentett be a saga kapcsán; úgy tűnt, hogy egy közelgő Arma 4-re számíthatunk, ám a ma kezünkben tartott cím az Arma Reforger, amely távolról sem a franchise „alkoholmentes”, light változata, hanem hídként szolgál majd a harmadik rész és a széria jövője között – legalábbis ez volt a terv.

Talán a 2013-ban megjelent Arma 3 óta eltelt várakozási idő, vagy a kisebb cím ismertségének hiánya miatt ráncolta a közösség a homlokát, és az Arma Reforger vegyes kritikákkal debütált a Steamen.

Ugyan ez még nem katasztrófa, de a felhasználói vélemények mindössze 60%-a pozitív, így ez az új lövöldözős játék messze elmarad elődjétől.

 

 

 

 

Meg kell persze jegyezni, hogy az Arma 3 sokkal hosszabb futású, majdnem egy évtizednyi tartalommal és egy sokkal jobban megalapozott közösséggel rendelkezik, mint ez a cím. A legtöbb panasz a játékosok részéről azonban a franchise különálló termékként megjelenő spin-off koncepciója körül forog, amely feltehetőleg nem sok támogatásra számíthat, hiszen a stúdió a 2025-re tervezett Arma 4 fejlesztésére összpontosít.

Mégis, legtöbbeket az Early Access-megjelenés ténye bosszantotta fel.

Sokan egyértelművé teszik, hogy korai hozzáférésű játékként sok hiba és teljesítményprobléma megbocsátható, míg mások keményen támadják a cseh-lengyel stúdiót, amiért ilyen zöld állapotban árulnak egy 29,99 eurós címet. Akárhogy is van, meg kell jegyezni, hogy a Bohemia Interactive szándéka csupán az, hogy tesztelje a közösséget a remélhetőleg az Arma 4-hez érkező újdonságokkal, miközben kihasználja az Efusion motor eszközeit, amely az Arma 3 korábbi, Real Virtuality 4-es motorját váltja fel.

Ennek ellenére az előző rész számos fontos eleme nem jelent meg ebben a címben. Az Arma Reforger nem rendelkezik 3D szerkesztővel, az AI nem tud vezetni, míg ugyanezeknek a járműveknek sok gondot okoz a térkép különböző szintjein való navigálás. Emellett a játék szerverei közül sokan elérhetetlennek tűnnek.

 

 

 

 

A kritikák egy másik csoportja a konzolos verziót érinti.

Az Arma Reforger az első olyan cím a sorozatban, amely a PC-ről, ahol a többi versenyzőt megelőzte, átugrott a konzolokra, az Xbox One-ra és a jelenlegi generációs X- és S-szériára készült verziókkal. A sorozat eme nyitását visszhangos csalódottság fogadta, amiért egy hiánypótló franchise-t „elferdítettek” PC-n, és hogy a játék konzolokra való portolásáról szóló döntések hatással lehetnek a jelenlegi Steam verzióra.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az Arma Reforgerrel még van mit kezdeni, és a Bohemia Interactive stúdió már be is jelentette, hogy a fejlesztés egy évet csúszik, amíg az Arma 4-en dolgoznak. Nem tudjuk, hogy milyen újdonságokat tartalmaz majd ez a cím, és hogy lesz-e bármilyen jelentőségük a sorozat szempontjából azon túl, hogy egy „technológia demóként” funkcionál a jövőbeli részhez.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu