Hatalmas siker a Top Gun: Maverick Cannes-ban; Tom Cruise-t kitüntették!

MOZI HÍREK – Tom Cruise meglepetésszerűen tiszteletbeli Arany Pálmát kapott a Top Gun: Maverick premierjén a 2022-es cannes-i filmfesztiválon.

 

 

Négy év után Tom Cruise visszatér a mozivászonra a Top Gun: Maverick című, közelgő légiparádéval. A film az 1986-os Top Gun című klasszikus közvetlen és régóta várt folytatása, és folytatja Pete „Maverick” Mitchell tengerészeti pilóta történetét, aki vadászpilóták új generációját képzi ki. A Top Gun: Maverick-ot a 2022-es cannes-i filmfesztiválon mutatták be nemrég, és úgy tűnik, a film fogadtatása mindenkit meglepett, beleértve Tom Cruise-t is.

Tom Cruise négy évtizede van a szakmában, és a világ egyik leghíresebb hollywoodi sztárja.

A jó megjelenéséről és hihetetlen karizmájáról ismert Tom Cruise vígjátékokkal kezdte karrierjét, de hamarosan akciósztárrá vált olyan filmekkel, mint a Top Gun, a Mint a villám és a Mission Impossible sorozat. A veterán színészt Cannes-ban kitüntették a filmekhez való számos hozzájárulásáért. Amint a Top Gun: Maverick szereplői a vörös szőnyegre léptek, nyolc francia vadászrepülőgép repült el mellettük, vörösre, fehérre és kékre festve az eget, miközben Cruise és a stáb többi tagja csodálkozva nézett fel.

Közvetlenül a Top Gun: Maverick vetítése előtt a jelenlévők egy válogatást láthattak Tom Cruise legnagyobb sikerű filmjelenetei közül. A tömeg ujjongott, amikor az Esőember sztárja színpadra lépett, és meglepetésszerűen átvehette a fesztivál legmagasabb kitüntetését, az Arany Pálmát. Cruise, akit láthatóan valóban meglepett a gesztus, szívhez szóló beszédet mondott a közönségnek (a Variety-t idézve):

„Ez egy hihetetlen este, hihetetlen pillanat.”

„Csak így, látni mindenki arcát… az első Top Gun óta 36 év telt el, és a világjárvány miatt évekig vissza kellett tartanunk. Ez a film egy álom volt. Már a forgatás alatt is erről beszéltünk. Csak látni akarom mindenki arcát. Nincs maszk, és egy moziban vagyunk. Mindezt magamba szívom, és nagyon hálás vagyok. Mi itt vagyunk nektek. Mindannyiótokért csinálom ezeket a filmeket, és nagyon áldott vagyok, hogy azt csinálhatom, amit csinálok. Élvezzétek ezt az estét. Ti tettétek olyanná az életemet, amilyen.”

Tom Cruise 30 év után tért vissza Cannes-ban, és úgy tűnik, hogy a Top Gun: Maverick lehet az első mega költségvetésű akciófilm, amely elnyeri a legjobb film Oscar-díját. A film elsöprő elismerést kapott a kritikusoktól, és jelenleg 97%-os frissességű a Rotten Tomatoes oldalán. Ez elég lenyűgöző, és különösen egy akciófilmtől (nem a Marvel vagy a DC által készített) manapság, mivel ezek gyakran megosztónak bizonyulnak.

Azonban a Top Gun: Maverick ötperces álló ovációt kapott Cannes-ban, ami valószínűleg az első ilyen akciófilm a 2015-ös Mad Max: Fury Road óta.

A beszámolók szerint a közönség meglehetősen interaktív volt, és gyakran kapkodta a levegőt és éljenzett a látványos mutatványok láttán. A leghangosabb taps azonban a Top Gun: Maverick azon jeleneténél érkezett, amelyben Val Kilmer és Cruise szerepeltek együtt. Bármennyire is türelmetlenül várja mindenki, hogy a duó 36 év után újra összejöjjön, a rajongóknak még néhány napig türelemmel kell lenniük, hogy megnézhessék a régóta várt örökség folytatását.

A Top Gun: Maverick hazai premierjére május 26-án kerül sor.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu