Elvira, vagyis Cassandra Peterson színésznő végre nyíltan beszélt nemi identitásáról

MOZI HÍREK – Az Elvira, a sötét hercegnő mögött álló színésznő azt mondja, jobban érzi magát, mint valaha, miután végre vallott a szexualitásáról.

 

 

Elvira, a sötét hercegnő. A 80-as, 90-es években minden fekete és kísérteties dolog ikonjának számított: számos filmes és tévés szereplés mellett még két videójátékot is ihletett Cassandra Peterson alteregója, amelyek még Amigán láttak napvilágot annak idején. Tavaly azonban a rajongók a királynő egy másik oldalát ismerhették meg, amely számára egy valóban ijesztő időszak volt. Most, 2022-ben hajlandó nyíltabban beszélni a szexualitásáról, és arról, hogy a coming out hogyan változtatta meg az életét.

Peterson, aki továbbra is felveszi a fekete ruhát, a 2021-es Yours Cruelly, Elvira című memoárjában elárulta 20 éves kapcsolatát egy nővel.

Peterson magát szexuálisan fluidnak bélyegezte. Memoárjának szavai szerint a legfőbb fal, ami visszatartotta a coming outtól, a baráti kapcsolatai voltak. Pályafutása során sok olyan emberrel barátkozott, akik coming outoltak, és sajnos elszenvedték a vitathatatlanul előítéletesebb korszak következményeit. Neveket nem mondott, de ott volt, amikor a karrierjük füstbe ment szexuális identitásuk felvállalása miatt. Elmondása szerint mindannyian férfiak voltak, és félt, hogy egy nővel szemben a reakciók még rosszabbak lehetnek.

A Variety szerint Peterson nagyon óvja a karrierjét és Elvira karakterét. Egy interjúban óvatos volt a magánéletének részleteivel kapcsolatban, mert félt az esetleges következményektől és attól, hogy a rajongók összekapcsolják a saját életét a karakterével. De az, hogy ennyire titkolózott a magánéletével kapcsolatban, megviselte az önbecsülését.

„Ez nem tette szórakoztatóvá a magánéletemet. Képmutatónak éreztem magam. Titkolsz valamit, és ez biztosan nem töltötte el jó érzéssel ‘T’-t, a partneremet.”

A „T” Teresa Wiersont, Peterson partnerét takarta. Ők ketten akkor találkoztak és kezdtek randizni, amikor Peterson 2003-ban elvált Mark Pierson énekestől és menedzsertől. Ez idő alatt Wiersont asszisztenseként mutatta be, de ez nem volt ugyanaz.

„Az emberek figyelmen kívül hagyták őt, és ez szörnyű volt”.

Amikor „Elvira” Peterson tavaly ünnepelte a 70. születésnapját, úgy döntött, ideje abbahagyni a bujkálást.

„Ha most nem teszem meg, mikor a fenében fogom megtenni? Kit érdekel, ha az emberek utálják az Elvira karakteremet, és az a süllyesztőbe kerül?”

Peterson elismerte, hogy nehéz volt megírni életének ezt a bizonyos fejezetét. Aggódott amiatt, hogy a melegsége divatosnak tűnjön, mintha csak azért csinálná, hogy menő legyen. Saját szavaival élve, „biztos akart lenni benne, hogy ez a megfelelő módon jön ki”.

Peterson bevallotta, hogy coming outja óta 11 000 követőjét vesztette el a közösségi médiában.

De ő ezt nem vette zokon. A Behind the Velvet Rope című podcastben részletezte, hogy valószínűleg rossz okokból követték őt.

„Tudtam, hogy lesz néhány kanos öregember, akinek egyszerűen nem fog tetszeni, hogy már nincs esélyük nálam. És utálom azt mondani nekik, hogy amúgy sem volt már esélyük nálam.”

A továbbiakban megjegyezte, hogy minden veszteségre rengeteg új követő akadt, aki átvette a helyüket. Részletezte, hogyan jelentkeztek rajongói, hogy elmondják neki, ő inspirálta őket arra, hogy előbújjanak és büszkék legyenek magukra. Végső soron a coming out nemcsak neki volt jó, hanem az ő és Elvira rajongóinak is. A két pozitívum kéz a kézben jár, és ez egy teljesen új világot nyitott meg a színésznő, író és énekesnő számára. Szeretettel beszélt arról, hogy a coming out megváltoztatta azt, ahogyan a párjával együtt tud lenni a nyilvánosság előtt.

„Jó érzés, hogy bemutathatom őt, mint a partneremet, és hogy kézen foghatjuk egymást. Most voltunk Hawaii-n nyaralni, és a parton sétálni, kézen fogva és végre kimutatva, hogy együtt vagyunk, király volt.”

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu