Minimum öt Xbox-exkluzív egy éven belül; demók, Samsung TV-s app…

A Microsoft elég erősen rálépett a gázpedálra.

 

A redmondi cég a Windows Centralnak eljuttatott egy közleményt, amiben megígérte, hogy a 2022-es üzleti évben felmutatott tempót a 2023-asban is követni fogják. Náluk július elsejével kezdődik az üzleti év, és tavaly július óta öt exkluzívot adott ki a Microsoft (Age of Empires IV, Flight Simulator, Psychonauts 2, Halo Infinite, Forza Horizon 5), így minimum ennyi fog jönni tőlük 2023 júniusának végéig.

A Bethesdától a Starfield és a Redfall 2023 első félévében jön, úgyhogy ez minimum kettő. A Forza Motorsport 8 lehet, hogy az év vége felé érkezik, így ezt ne vegyük ide. És innentől a találgatás: az Obsidian fantasy RPG-je, az Avowed több mint fél éve játszható alfában volt és a Pentiment, a Disco Elysium-féle projektjük is 2022-ben jöhet. Az Avalanche Studios a Contrabanden dolgozik, az Oxide Games egy 4X stratégián, a Project Indust hegeszti, az IO Interactive egy RPG-t, a Project Dragont építgeti, és van egy 2D-s akciójáték is Ghibli-féle stílussal a Project Belfry személyében. A Fable és a Project Dark kizárt, hogy egy éven belül megjelenik.

A Microsoft bejelentette a Project Moorcroftot is, ami egy új program lesz. Ennek segítségével a(z Xbox) Game Pass-előfizetők a készülő játékokból demókhoz férhetnek hozzá, és a következő év során fog elstartolni. A hangsúly azon lesz, hogy „a világ minden tájáról származó független fejlesztőknek több lehetőséget biztosítanak arra, hogy játékaikért izgalmat keltsenek”. Akik részt vesznek a programban, láthatják a demójuk teljesítményét, és pénzt is kapnak, „lehetővé téve számukra, hogy kreativitásukat az Xbox-ra vigyék, és a Game Pass segítségével új közönséget érjenek el.” További részleteket erről nem tudunk még.

A Samsung és a Microsoft bejelentette, hogy az előbbi cég 2022-es okostévéin (Neo QLED 8K, Neo QLED 4K és a 2022 Smart Monitor-sorozat) elérhetővé válik az Xbox app, így több mint száz játékhoz férhetnek hozzá a Samsung Gaming Hub felhasználói, és így ők a Game Pass tartalmait is jászhatják. Won-Jin Lee, a Samsung Electronics elnöke és a szolgáltatási üzletág vezetője a sajtóközleményben ezt nyilatkozta: „Az Xbox szerves partnere a Samsungnak, és osztozik elképzeléseinkben és elkötelezettségünkben, hogy a legjobb felhőből sugárzott játékélményt mindenhová eljuttassuk az otthonokban. Örömmel mélyítjük el az Xbox-szal való partnerségünket azzal, hogy a Samsung Gaming Hubhoz hozzáadtuk az Xbox alkalmazást, amely mostantól a Samsung Smart TV felhasználók számára hozzáférést biztosít több száz Xbox Game Pass játékhoz. Ugyanolyan könnyedséggel, ahogyan ügyfeleink a Samsung Neo QLED és QLED készülékeken élő sportot néznek és filmeket streamelnek, mostantól kedvenc játékaikkal is játszhatnak.”

Phil Spencer, az Xbox-vezér hozzátette, „Az a célunk, hogy a játék örömét és közösségét mindenkihez eljuttassuk a bolygón, és az Xbox-alkalmazás okos tévékészülékekre való eljuttatása egy újabb lépés az elképzelésünk megvalósításában. Ezért is örülünk, hogy a Samsunggal, a tévékészülékek globális piacvezetőjével együttműködve még több játékoshoz juttathatjuk el az Xboxot. A Samsunggal való együttműködés segített nekünk abban, hogy még több játékhoz jussunk hozzá, és új játékosokat üdvözölhessünk virágzó közösségünkben.”

Erős tempó a Microsofttól, és még nem is tartották meg az E3-pótló adásukat…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu