Bejelentették a The Lord of the Rings: Return to Moria című építkezős túlélőjátékot [VIDEO]

A fejlesztők bejelentették a The Lord of the Rings: Return to Moriát, az első építkezős túlélőjátékot, amely J.R.R. Tolkien Lord of the Rings univerzumában játszódik.

 

Nincs hiány építkezős túlélőjátékokból, amelyekbe a játékosok belevethetik magukat. Az északi ihletésű Valheim az egyik kiemelkedőbb cím, olyan játékok mellett, mint a Rust, az Ark: Survival Evolved és a korai hozzáférésű V Rising. A rajongók hamarosan egy újabb játékkal bővíthetik ezt a listát: a hamarosan megjelenő The Lord of the Rings: Return to Moriával.

A fejlesztő Free Range Games egy játékmenet-trailerrel is megfejelte június 10-én a The Lord of the Rings: Return to Moriát. Az első, a Gyűrűk ura univerzumában játszódó túlélő és építkezős játékban a játékosok a bányák mélyébe merülhetnek, amikor a cím jövő tavasszal PC-re érkezik.

Az Gyűrűk Ura rajongók emlékezhetnek Moriára, mint a Balrognak otthont adó elhagyatott törpe városra a trilógia első filmjéből. A trailer szerint azonban a törpéket visszahívják az ősi, földalatti királyságba. A játékosok nyolc törpe felfedező csapatához csatlakozhatnak, hogy Khazad-dúm földalatti birodalmába merüljenek el, és az omladozó bányákat és romokat kutassák át elveszett kincsek és elfeledett gazdagság után. A trailerben a játékosok által irányított törpék csapatai egyaránt bányásznak, és építkeznek, miközben harcolnak a Moria csarnokait ellepő sötétség erői ellen.

A trailer alapján a Return to Moria minden bizonnyal nagyszabásúnak tűnik. Moria lenyűgözően nagy szabad teret kínál egy földalatti városhoz képest, és néhány valóban gyönyörű helyszínt mutat be. A Return to Moria procedurálisan generált világgal is büszkélkedhet, ami elméletileg végtelen újrajátszhatóságot garantál.

Míg a Return to Moria trailer a játék alapmechanikájára mutat példákat, a fejlesztők a Return to Moria weboldalán részletesebben is kitérnek a játékra. Ahogy az egy építkezős túlélőjátéktól elvárható, a játékosok idejük nagy részét azzal töltik majd, hogy nyersanyagokat gyűjtsenek és valami hasznosat csináljanak belőlük. Az ércbányászat, a fegyverek, szerszámok és páncélok kovácsolása, valamint a bázisok építése azonban mind-mind zajt kelt. Minél több zajt csapnak a játékosok, annál nagyobb figyelmet kapnak a baljós Árnyéktól, amely régen elűzte a törpéket az otthonukból. A fejlesztőket idézve: „ahol zaj van, ott harc is van”. A játékosoknak jól kell tervezniük és felkészülniük, hogy visszaverjék a törpék visszatérését ellenző erőket.

A fejlesztők azt is állítják, hogy a Return to Moria rengeteg csemegét tartogat majd a Gyűrűk ura rajongóinak számára. A játékosok a sorozat történetét a játék világába szőtték bele, miközben újraépítik Moriát és megfejtik a titkokat. Remélhetőleg a The Lord of the Rings: Return to Moria beváltja a fejlesztő nagy ígéreteit.

A Lord of the Rings: Return to Moria 2023 tavaszán jelenik meg PC-re.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu