Tovább csúszik az ukrán fejlesztésű Stalker 2 megjelenése egy új Xbox-lista szerint

Az Xbox & Bethesda Showcase során mutattak egy képet, amely 50 játékot sorolt fel, amelyek a következő 12 hónapban érkeznek Xboxra és PC-re.

 

Ez a lista 2022-re és 2023-ra volt felosztva, mindkét évben 25 játék szerepelt. A Stalker 2 a 2023-as szekcióban látható, ami arra utal, hogy a játék újabb csúszást szenvedett.

A hír nem teljesen váratlan, tekintve a Stalker 2 fejlesztésének körülményeit, mivel a fejlesztő GSC Game Studio Ukrajnában székel.

Márciusban a GSC Game World bejelentette, hogy a lövöldözős játék fejlesztését az Ukrajnában zajló orosz invázió miatt felfüggesztették. Később márciusban jelentették, hogy a fejlesztőcsapat Kijevből Prágába költözik.

Januárban a GSC bejelentette, hogy az eredetileg április 28-ra tervezett játékot december 8-ra halasztották. Ez azonban még az orosz invázió előtt történt.

Oroszország támadását követően a stúdió március elején egy videót tett közzé YouTube-csatornáján, amelyben megerősítette, hogy a Stalker 2 fejlesztését felfüggesztették, mivel a folyamatban lévő háborúval foglalkoznak.

„Február 24-én Oroszország hadat üzent Ukrajnának, és rakétákat, tankokat és katonákat küldött a hazánkba” – áll a közleményben. „Hazánk ismét a létéért kénytelen harcolni. Úgy tűnik, ez a szabadság ára.”

Az Ukrajna különböző területein történt robbanásokról készült felvételeket mutatva a videó hozzátette: „Ez a videó a válaszunk [a] „hogy vagytok, srácok?” kérdésre. Most arra törekszünk, hogy segítsünk a dolgozóinknak és családjaiknak a túlélésben. A játékfejlesztés háttérbe szorult. De mindenképpen folytatjuk. A győzelem után. Dicsőség Ukrajnának.”

Egyszer a cég fejlesztői megerősítették a múlt hónapban, hogy a játék fejlesztése újraindult, miután a fejlesztőcsapat nagy része Prágába költözött.

Új trailer sajnos nem is volt a Microsoft prezentáción, még mindig az alább látható videó a legutóbbi.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu