Módosult a Syberia: The World Before konzolos megjelenése

Az általunk már tesztelt Syberia: The World Before című játéknak nem úgy jön a megjelenési menetrendje konzolon, ahogy eddig számíthattunk rá.

 

Régebben ugyanis a Microids úgy tervezett, hogy a PC-re némi halasztás után március 18-án megjelent (Steam, GOG, Epic Games Store) játékból 2022 során jönnek a konzolos portok. Nos, ez csak részben fog megvalósulni, ugyanis a francia cég átgondolta, hogy miképp valósuljon meg a portolás. Nem mindenki fog örülni a Microids új terveinek.

Először ugyanis a PlayStation 5 és az Xbox Series kapja meg az új Syberia-játékot, és ezzel kapcsolatban annyit közölt a Microids, hogy a 2020-ban megjelent konzolok kb. a második születésnapjukra kapják meg Benoit Sokal hagyatékát (ugyanis a Syberia alkotója sajnos azóta elhunyt), mert novemberben jönnek a portok. A PlayStation 4, az Xbox One és a Nintendo Switch viszont ennél többet kell, hogy várjon: ezekre a platformokra ugyanis 2023-ban jönnek csak az átiratok…

Régebben ezt írtuk a hírekben a játékról: „Amúgy a játék két helyszínt és korszakot ölel fel. Vaghen, 1937: Dana Roze 17 éves kora létére fényes karrier előtt áll, hiszen zongoristaként elég jól tud… csakhogy a második világháború előtt áll Európa, és a szélsőjobb terjeszkedésnek indult. A másik hely/idő pedig Taiga, 2004: Kate Walker egy sóbányába lett zárva, és túl szeretné élni ezt az egészet… csakhogy egy tragikus esemény során a személyazonossága után kezd kutakodni. A játék világáért tehát Sokal volt a felelős, de a történetben is közreműködött (itt két sztori is van, a kollégája Lucas Lagravette volt). Kontinenseken és időn átnyúló játékról van szó, amiben persze a puzzle-k sem fognak elmaradni, hűen a franchise stílusához és történelméhez.”

A Syberia: The World Before tehát novemberben jön PlayStation 5-re és Xbox Seriesre, majd valamikor 2023 során érkezik a PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch hármasára az 1937-ben és 2004-ben játszódó (és egymásba fűződő) történet.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu