Hivatalos: RE Engine-nel készül a Dragon’s Dogma II! [VIDEO]

Itsuno Hideaki, a Dragon’s Dogma rendezője (aki amúgy legutóbb a Devil May Cry V-tel ment egy nagyot) végre megerősíthette, amit hosszú ideje gyanítottuk: a Dragon’s Dogma folytatódik…

 

A minap volt egy digitális rendezvény, ami magyarul A Dragon’s Dogma tíz éve névre fordítható. Ennek volt műsorvezetője Itsuno, és a lent megtekinthető videóban megerősítette: jön a folytatás, és ez a Capcom mostanában erősen alkalmazott technológiájára (ugyanis a Street Fighter 6 is ezt használja…), a RE Engine-re épülve készül. Itsuno beszélt a szörnyek, a harcok és az egyedi játékmenettel kapcsolatos mechanizmusok mögött levő inspirációról. Ezek egy high fantasy világot és egy nyílt világot eredményeztek, és a folytatásnak legalább a logóját láthattuk. Csak ennyit, ugyanis fogalmunk sincs, hogy mire készül, és mikor fog megjelenni (ha tippelnünk kellene, 2024, PlayStation 5, Xbox Series és PC).

Itsuno arról is beszélt, hogy a high fantasy stílusba és az RPG-kbe tartó út a hagyományos asztali RPG-ken át vezetett. Ezek után arcade és akciójátékok felé fordult a szenvedélye (pl. Street Fighter II). 2000-re Itsuno a Capcom játéktermi részlege alatt több játékot is kiadott, és elkezdett dolgozni egy olyan koncepción, amiből végül kialakult a Dragon’s Dogma, de ehhez kellett egy kis idő, ugyanis a Capcom Kamiya Hideki után őt bízta meg a Devil May Cry 2 befejezésével, majd a harmadik és negyedik részben alapból rendezőként fordult meg.

A Devil May Cry 4 után viszont visszafordult a szenvedélyprojektjéhez. Megkülönböztethető hozzáállása volt a mágiaalapú harcokhoz, viszont a Dragon’s Dogma Pawn-rendszere tette kedvenccé ezt a játékot. Itsunonak az volt a vágya, hogy egy egyjátékos élményt hozzon létre, miközben a játékosok egymáshoz kötődhettek az általuk alkotott és kitanított mesterséges intelligencia kapcsán. A fejlesztés során a csapat az Egyesült Királyságba utazott, hogy innen merítsen ihletett a játék világának kidolgozásához. A Dragon’s Dogma II fejlesztői között megtalálhatjuk Ikeno Daigót és Suzuki Kenichit is (a művészről és a hátterekért és koncepciós ábrákért felelős művészről van szó).

Legalább tudjuk, hogy készül a játék folytatása.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu