SEGA Mega Drive Mini 2: újabb tizenegy játék; új kontroller [VIDEO]

Újabb játékokról hullott le a lepel a még mindig csak Japán számára bejelentett minikonzolban.

 

A kazettás játékok közé tartozó címek: After Burner II, Columns III: Revenge of Columns, Megapanel, Nadia: The Secret of Blue Water, Out Run, Puzzle & Action: Ichidant-R, Splatterhouse 2, illetve Star Mobile. A SEGA CD / Mega CD játékok: Night Striker, The Ninja Warriors, Starblade. Úgyhogy most már huszonkét játéknál tartunk, és ki tudja, hogy milyen meglepetéseket hozhat még a SEGA.

A SEGA bejelentett egy új kontrollert is: az angolul eléggé khm, fallikusan hangzó Cyber Stick ára 19800 yen (55700 forint) lesz. Ez eléggé hajmeresztő egy kontrollerért, ami a minikonzollal egy napon jut majd el a boltokba. Az analóg-kompatibilis kontroller eredetileg a Sharp X68000-éhez jött ki még 1990-ben. A Sharp, a Denpa Shinbunsha Micomsoft részlege, illetve a Union Electronics Co. gyártotta a kontrollert, aminek hiteles mását fogja a piacra dobni a SEGA. Ők az After Burner II-höz, illetve egyéb, három dimenziós lövöldözős játékokhoz ajánlják a Cyber Sticket, amiből lent egy képet is meg lehet tekinteni.

Közel három hete írtunk arról, hogy miért nem valósult meg egy újabb Mega Drive minikonzol helyett például egy mini-Saturn, esetleg egy törpe-Dreamcast: „Okunari Yosuke, a SEGA klasszikus hardveres producere a japán Famitsunak nyilatkozott arról, hogy bizony megfontolta a SEGA Mega Drive/Genesis utáni generációk „minisítését”, de az alkatrészek gyártási költsége túl magas lenne, ha a SEGA Saturnből, vagy a SEGA Dreamcastből készítettek volna egy minikonzolos kiadást. A SEGA Mega Drive/Genesis Mini 2 bejelentésére azt mondta Okunari, hogy néhányan csalódhattunk a bejelentésben, mert ez nem egy Saturn vagy egy Dreamcast törpekonzol. A cég maga gondolkodott ennek kivitelezésében, ám a koronavírus miatt az új áramkörök fejlesztése stagnált, és költségek tekintetében is eléggé magas árazással tudták volna csak a piacra dobni a SEGA két utolsó konzolját (holott a Dreamcast előbb jutott el a boltokba a PlayStation 2-nél, ami végül lesöpörte a céget a konzolos piacról).”

A SEGA Mega Drive Mini 2 japán rajtja október 27-én lesz esedékes 9980 yenért (~28 ezer forintért).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu