Micsoda, a Square Enix blockchain-alapú Final Fantasy játékokat szeretne?!

Nyugalom, egyelőre még nem készülnek a Final Fantasy blockchain-játékok, de a Square Enix komolyan számol az NFT-k felhasználhatóságával…

 

 

Amióta a blokkláncjátékok és az NFT-k koncepciója mainstream lett, senki sem lelkesedett annyira értük, mint a Square Enix. A japán kiadó vezérigazgatója, Yosuke Matsuda többször is kijelentette, hogy a blokklánc technológia fontos a vállalat számára a jövőben, egy alkalommal ellentmondásosan utalt arra, hogy az Eidos Montreal, a Crystal Dynamics és az olyan IP-k, mint a Tomb Raider eladásából származó pénzt a blokklánc ambícióikba fektetnék vissza.

A Square Enix azóta ezt visszavonta, mondván, hogy az eladásokból származó 300 millió dollárt új IP-k finanszírozására és az alapvető fejlesztési képességeik fejlesztésére fogják fordítani.

Ugyanakkor ne legyenek kétségeink: a blokklánc iránti elkötelezettségük továbbra is töretlen.

A Square Enix 2022-es részvényesi találkozójának jelentése során (köszönet Michsuzuki japán Twitter-felhasználónak és bloggernek az eredeti beszámolóért és a Siliconerának az információ felszínre hozataláért) az RPG-kiadó mélyebben belemerült a blokklánc terveibe. Úgy tűnik, a kiadó reméli, hogy olyan NFT-ket kínál majd, amelyek valahogyan szállítani fogják a történet tartalmát (hogy ez hogyan fog működni, egyelőre nem tudni).

Ennek ellenére Matsuda még mindig óvatos a blokklánc felkarolásával kapcsolatban olyan nagy franchise-ok esetében, mint a Final Fantasy és a Dragon Quest, mivel tisztában van azzal, hogy a rajongóknak bizonyos elvárásaik vannak ezekkel a franchise-okkal kapcsolatban…

„Még egy kicsit korai lenne Dragon Quest és Final Fantasy blockchain játékokat készíteni; még nem tartunk ott, hogy ezen gondolkodjunk.”

A Square Enixnek van értelme kísérletezni, mielőtt teljesen belevágna a blokkláncba, de félreértés ne essék, ha ezek a kísérletek beválnak, akkor valószínűleg Final Fantasy és Dragon Quest NFT-k is készülnek majd. Ennek ellenére a dolgok egyelőre viszonylag lassan haladnak: csupán néhány SE mobiljáték karolja fel a blokklánc technológiát.

Forrás: Siliconera

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu