Ötven éves az Atari – íme a hatalmas akció, amivel készülnek az ünnepre! [VIDEO]

Az Atari és a Digital Eclipse összefog, hogy a márka ötvenedik évfordulóját egy több mint kilencven retro címet tartalmazó gyűjteménnyel ünnepeljék.

 

 

Ötven éve, hogy az Atarit megalapították, és a sok hullámvölgyön keresztül a márkának sikerült megőriznie legalább valamiféle relevanciáját a rohanó és folyamatosan fejlődő videójáték-iparban. Annak ellenére, hogy az Atari VCS konzolt 2021-ben adták ki, a vállalat legfelismerhetőbb hozzájárulása az iparághoz az otthoni játékok hőskorába nyúlik vissza. Korai klasszikus játékaiknak és mindannak emlékére, ami azóta történt, a cég novemberben elindítja az Atari 50: The Anniversary Celebrationt.

A több mint kilencven korszakalkotó címet tartalmazó gyűjtemény az Atari 2600-tól a Jaguarig terjed, és a retrojátékok rajongóinak kötelező darabnak tűnik.

A stílusos trailer olyan úttörő fejlesztőkkel készült interjúkból tartalmaz részleteket, mint Howard Scott Warshaw és Jerry Jessop, és ismert játékok klasszikus és újragondolt változatait mutatja be. Az olyan ritka és keresett címek, mint a Cybermoprh és az Atari Karts, ígéretes csomagnak tűnik az oldschool játékok minden rajongójának.

Különösen figyelemre méltó a hat látszólag teljesen új játék, amelyet a Digital Eclipse, a gyűjtemény mögött álló stúdió fejlesztett. A valóságban az „új” kifejezés egy kicsit túlzás, mivel a cég honlapja megerősíti, hogy ezek olyan játékok remasterelt változatai, mint a Yar’s Revenge, Quadratank, Haunted House, és érdekes módon az ultra ritka SwordQuest: AirWorld.

A januárban megtalált, rég elveszett Jaguar-játékon felül 2022 igencsak jó évnek ígérkezik az rajongók számára.

Ennek ellenére a cég az utóbbi időben szintén forró vizekre evezett. A VCS a crowdfunding-kampánya miatt a múltban vitákat váltott ki, az NFT-eik sora óvatosságra inti a rajongókat és a befektetőket egyaránt, maga a márka pedig szinte semmiben sem emlékeztet a gyökereire, mivel az elmúlt öt évtizedben többször is gazdát cserélt. Az Atari 50: The Anniversary Celebration tökéletes ünneplése lehetne az vállalat hozzájárulásának a játékvilághoz, de jelen állás szerint mindenképpen van okunk a szkepticizmusra.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu