Breakout: Recharged: az Atari egy újabb régi nevet támaszt fel [VIDEO]

A Breakout neve sokat nem mond, de a játékmenetét valószínűleg mindenki ismeri, aki a kilencvenes években, vagy azelőtt született.

 

A Breakout: Rechargedon két stúdió, az Adamvision Studios és a SneakyBox dolgozik, a kiadó pedig az eredeti, hetvenes években lábra állthoz képest messze nem azonos Atari lesz, és mivel nekik is van egy konzoljuk (na, ki emlékszik az Atari VCS-re?), arra is készül a PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch mellett (tehát az iOS/Android pároson kívül az összes nagyobb platformon ott lesz) egy klasszikus IP újragondolása.

Nem viccelünk: a Breakout ugyanis 1976-ban jelent meg a játéktermekben, és a három tervező közül kettőt biztosan sokan ismernek az idősebb korosztályból (Nolan Bushnell, Steve Wozniak, illetve Steve Bristow). A magyarul talán Faltörőként is nevezhető játék új kihívásokat kapott, és így is tér vissza. A Breakout: Recharged új festéssel, izgalmasnak nevezett powerupokkal, illetve a díjnyertes Megan McDuffee jóvoltából egy eredeti soundtrackkel emeli új szintre a kihívásokat.

Az arcade mód végtelen lesz, a képességeinket pedig ötven, kihívásra tervezett pálya teszi majd próbára, de nem lenne Recharged alcímű a játék a powerupok nélkül. Lesznek rail gunok (…valaki szólhatott volna a srácoknak, hogy ez nem a Quake III Arena), hőkövető rakéták, illetve robbanó töltetek is a több golyós powerup mellett. Minden eszközre szükségünk lesz a reflexek mellett, hogy a nemzetközi ranglétrán magas pozíciót töltsünk be.

A klasszikus Breakout játékmenetet finomhangolt irányítás és modern vizualitás keveri újra, és a játékot mindegyik módjában helyi kooperatív módban is játszhatjuk, ami pont ebben a példában tűnik szokatlan elképzelésnek. A Breakout: Recharged amúgy február 10-én fog megjelenni Atari VCS-re, PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Érdekes lépés az Ataritól, de ha lesz erre kereslet, akkor miért is ne? 1976 óta eléggé sok idő telt el… (de ha az Atari 2600-as megjelenést számítjuk, az is 44 év, mivel 1978-ban jött ki „otthon”)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu