Return to Monkey Island: az alkotó inkább nem oszt meg semmilyen kulisszatitkot [VIDEO]

Ron Gilbertnek tele lett a hócipője azzal, hogy a közönségben van, akinek semmi sem tetszik az új „majomsziget” körül.

 

A Return to Monkey Island bejelentése óta volt már pár rázós pillanat. A játékot Gilbert stúdiója (Terrible Toybox) készíti a Devolver Digitallal és a Lucasfilm Gamesszel karbaöltve. Régebben Gilbert a művészeti stílussal kapcsolatban reagált a kritikusainak: „Ironikus, hogy azok az emberek, akik nem akarják, hogy megcsináljam azt a játékot, amit én akarok, azok számítanak a Monkey Island-rajongók keménymagjának, és ez az, ami elszomorít. A Return to Monkey Island egy hihetetlen hullámvasút. Szállj fel és érezd jól magad, vagy taposs ki a vidámparkból, mert ez nem éppen az a hullámvasút, amit akartál. Remélem, felpattansz rá a többiekkel együtt.”

A lenti videót nemrég tették közzé a játékból, és ez is megosztotta a rajongói tábort. Gilbertről érdemes tudni, hogy a rajongóival gyakran beszélget, és itt is megvizsgálta a kommentszekciót. A kritikusok eléggé… khm, vitriolos megfogalmazással éltek, amire ő is reagált, és ebből egy lavina keletkezett. Gilbert végül ezzel zárta rövidre a diskurzust: „Lezárom a kommenteket. Az emberek csak gonoszkodnak, és törölnöm kell a személyes támadó megjegyzéseket. Ez egy csodálatos játék, és a csapatban mindenki nagyon büszke rá. Játsszátok vagy ne játsszátok, de ne tegyétek tönkre mindenki másnak. Nem fogok többet posztolni a játékról. A megosztás öröme kiűzetett belőlem.”

Guybrush Threepwood hangja, Dominic Armato szarkasztikusan gratulát mindenkinek, ugyanis bár Gilbert blogján katasztrófa volt a kommentszekció, sok szenvedélyes, ám udvarias és visszafogott kommentárt látott másoktól. Gilbert pedig törölte a 2004 óta futó blogját (Grumpy Gamer, morgó játékos, találó név amúgy). Neki ez nem az első alkalom, hogy felhúzta magát az online kommenteken, és a név is találó: gyakran dühében mondott dolgokat, amiket később visszavont. Ezzel ki lehet jelenteni: nem lenne nagy meglepetés, ha Gilbert később mégis ismét beszélni kezd a játékról, ami két éve áll fejlesztés alatt, és hatalmas eredmény volt, hogy mindvégig titokban maradt.

A játék először Nintendo Switch-re és PC-re fog megjelenni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu