Az EA Maxis Studios a The Sims grafikus motorjának modernizálásán dolgozik

A The Sims mögött álló stúdió vezető renderelőmérnököt keres, aki a The Sims grafikus motorjának modernizálásáért lesz felelős.

 

Az EA Maxis Studios által közzétett álláshirdetés célja egy tapasztalt renderelőmérnök felvétele, akinek feladata a The Sims által használt játékmotor fejlesztése lesz. A jelölt feladata lenne a The Sims grafikus motorjának számos fejlesztése, ami a Maxis Studios zászlóshajójának lehetséges jövőbeli terveire utal.

A Maxis Studios leginkább a hosszú ideje futó The Sims életszimulátor-sorozatáról ismert, amely 2003 óta meghatározza a műfajt. A Maxis Studios a SimCity városépítő sorozatról és a Spore-ról is ismert, amely az életet a sejtes stádiumtól a galaktikus társadalomig szimulálta. A Sims-sorozat óriási népszerűségnek örvend a széleskörű testreszabhatóságnak és annak a mélységnek köszönhetően, amellyel a játékosok irányíthatják szimjeik életét. A simek hobbit űzhetnek, karriert futhatnak be, házasodhatnak, öregedhetnek és szaporodhatnak, ami a különböző lakók életének alakulásához vezet.

A Maxis Studios által közzétett álláshirdetésből kiderül, hogy a Maxis a The Sims motorját mind vizuálisan, mind teljesítmény szempontjából fejleszteni kívánja. A szóban forgó állás egy Senior Rendering Engineer pozícióra szól, akinek elsődleges célja a grafikus motor modernizálása lesz, hogy javítsa a teljesítményt és a vizuális minőséget az újabb hardvereken. Az állás olyan jelöltet vár, aki legalább hat év szakmai programozói tapasztalattal rendelkezik, és legalább egy AAA címet szállított már több platformon. A PS5 és Xbox Series X/S konzolokon való munkában szerzett tapasztalatra van szükség, ami arra utal, hogy a The Sims 4-et az újabb konzolokra átdolgozzák, vagy egy esetleges The Sims 5 konzolokra való megjelenése is elképzelhető.

A The Sims 4 a 2014-es megjelenés óta lenyűgöző nyolcéves pályafutást tudhat maga mögött, és folyamatosan új tartalmakat ad ki, például a júliusra tervezett High School Years bővítményt. A The Sims 4 azonban kezdi megmutatni a korát, miután a korábbiakhoz képest kétszer annyi időt töltött a The Sims franchise élén. Ennek ellenére a Maxis Studios nem lassított a fejlesztésen, hiszen tucatnyi bővítményt és játékcsomagot adott ki, amelyek számos új funkciót hoztak.

Az, hogy a Maxis Studios programozókat keres a The Sims grafikus motorjának modernizálása céljából, nagyszerű jel a The Sims jövője szempontjából, hiszen a The Sims 4 modernizált vizuális felújítása nagyban hozzájárulhat az öregedő életszimulátor újjáélesztéséhez. Ez a modernizált motor szinte elkerülhetetlenül része lenne a The Sims 5 fejlesztési folyamatának is, így a rajongók végre láthatnak néhány utalást a következő folytatásra a jövőben.

A The Sims 4 már PC mellett PS4-en és Xbox One-on is elérhető.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu