PlayStation Plus: egy trükk az Extra/Premium DLC-kre, ha nem engednék

Ha van érvényes PlayStation Plus Extra vagy PlayStation Plus Premium előfizetésünk, de valamiért mégsincs hozzáférésünk, egy kis trükkel kiküszöbölhetjük ezt a rendszerhibát.

 

Bár már Európában is megtörtént a váltás az új, három előfizetési szinttel rendelkező PlayStation Plus modellre, még gyerekcipőben van a rendszer, így többen is ilyen-olyan hibákkal küszködhetnek. Így a középső és felső kategóriára előfizető játékosok például az ebbe a két szintbe tartozó játékok DLC-ihez nem férnek hozzá. Erre egy példa mondjuk a Marvel’s Spider-Man: Game of the Year Edition. A probléma nem csak egyetlen régióra korlátozott: világszerte van példa arra, hogy a Sony valamit benézett (és nem, természetesen még nem reagáltak az ügyre…).

Szerencsére van egy kis trükk, amivel mégis hozzá tudunk férni a tartalmakhoz, amikért fizettünk, nem is keveset. A PlayStation Store glitches, ezt ne is firtassuk… de ezt kell igénybe vennünk. Vagy a PlayStation applikáción keresztül, vagy egy böngészőből keressük fel a PlayStation Store-t, majd ott igényeljük a DLC-ket. Két opció lesz: Purchased, illetve Free, ami magyarul kb. Megvásárolt, illetve Ingyenes lehet. Válasszuk az ingyenes opciót, majd az Add to Library-t (könyvtárhoz való hozzáadás). Ezzel megnyílhatnak a tartalmak.

Bár ez a megoldás sokaknak működött, a Redditen többen arról adtak hírt, hogy nekik nem, és még a licenszek helyreállítása sem segített nekik. A The Council: Complete Edition, továbbá a Control: Ultimate Edition esetében is megmaradt ez a hiba. Valószínűleg azért a Marvel’s Spider-Manről számoltak be sokan, mert ez a játék sokkal népszerűbb a többinél, és az előfizetők nagyobb része először ezt töltené le…

A probléma viszont ott van, hogy egy ázsiai játékos szerint ez a probléma már május óta, tehát az új PlayStation Plus bevezetése óta ott van a rendszerben, úgyhogy több mint egy hónap alatt sem tudott a Sony a problémától megszabadulni. Ennél joggal várhatunk többet el tőlük.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu